MotoGP, Ταϊλάνδη: Η κυριαρχία της Ducati συνεχίστηκε στο FP3

Κώστας Παστρίμας
MotoGP, Ταϊλάνδη: Η κυριαρχία της Ducati συνεχίστηκε στο FP3
Ο Χόρχε Μάρτιν ήταν ταχύτερος το πρωί του Σαββάτου, εκτός 10άδας ο Μάρκεθ και οι Aprilia.

Ο καιρός έκανε τη χάρη στους αναβάτες και στις ομάδες και η 3η περίοδος ελεύθερων δοκιμών του GP Ταϊλάνδης έγινε σε στεγνή πίστα. Και πάλι ήταν οι αναβάτες της Ducati που είχαν το πάνω χέρι, καθώς οι επτά από τους οκτώ βρέθηκαν μέσα στην πρώτη 10άδα.

Ο Χόρχε Μαρτίν της Pramac ήταν εκείνος που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, μόλις 12 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Τζακ Μίλερ της εργοστασιακής ομάδας, ο οποίος μάλιστα είχε κα μια πτώση στο τέλος της περιόδου. Άλλες δύο Ducati ακολούθησαν, με τους Ζοάν Ζαρκό και Πέκο Μπανάια στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα, ωστόσο και οι δύο δεν βελτίωσαν τους χρόνους τους από χθες.

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό με τη Yamaha ήταν 5ος, δουλεύοντας περισσότερο στον αγωνιστικό του ρυθμό. Το εντυπωσιακό με τον Γάλλο ήταν ότι έγραψε παρόμοιο χρόνο και με τη μεσαία και με τη μαλακή γόμα των ελαστικών της Michelin. Ο εντυπωσιακός στους τελευταίους αγώνες Μπραντ Μπίντερ της ΚΤΜ ήταν 6ος, μπροστά από τον Άλεξ Ρινς της Suzuki. Άλλες τρεις Ducati, αυτές των Ενέα Μπαστιανίνι Μάρκο Μπετζέκι και Λούκα Μαρίνι συμπλήρωσαν τη 10άδα.

Οι διαφορές ήταν πάρα πολύ μικρές, με τον 10ο να απέχει από τον πρώτο μόλις 3 δέκατα του δευτερολέπτου. Ο Μαρκ Μάρκεθ της Repsol Honda έμεινε 11ος για μόλις 7 χιλιοστά, καθώς δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του στο FP3, αφού στην τελευταία προσπάθειά του στην πίστα υπήρχαν κίτρινες σημαίες από την πτώση του Μίλερ. Τα προβλήματα συνεχίστηκαν για την ομάδα της Aprilia, με τον Αλέιξ Εσπαργκαρό στην 14η θέση και τον Μάβερικ Βινιάλες στη 18η.

Οι κατατακτήριες δοκιμές θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και θα ξεκινήσουν στις 11:05 π.μ. ώρα Ελλάδας.

Αποτελέσματα (Συνδυασμένα)

χορχε μαρτιν

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!