Formula 1: Στη Mercedes λείπει ένα τελευταίο συστατικό

Formula 1: Στη Mercedes λείπει ένα τελευταίο συστατικό
Την πεποίθησή του πως η Mercedes-AMG θα καταφέρει να επιστρέψει στην κορυφή της F1, εξέφρασε ο Μαρκ Πρίστλεϊ.

Η νέα εποχή της Formula 1 δεν ξεκίνησε με καθόλου καλό τρόπο για τη Mercedes-AMG. H γερμανική ομάδα που κατέκτησε τα τελευταία 8 πρωταθλήματα κατασκευαστών, στους πρώτους 16 αγώνες του 2022 δεν έχει καταφέρει να πάρει ούτε μία νίκη με τους Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ.

Η W13 E-Performance είναι ένα μονοθέσιο που συμπεριφέρεται διαφορετικά από πίστα σε πίστα, με τους μηχανικούς στο εργοστάσιο του Μπράκλεϊ να μην καταλαβαίνουν τους λόγους. Η γερμανική ομάδα έχει μία πολύ δύσκολη πρόκληση μπροστά της ώστε να επιστρέψει στις επιτυχίες, κάτι για το οποίο είναι σίγουρος ο πρώην μηχανικός της McLaren, Μαρκ Πρίστλεϊ.

Ο Βρετανός έχοντας πολύ μεγάλη εμπειρία στη Formula 1, μίλησε στο PitStop Podcast για το τι απαιτείται από μία ομάδα για να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα: «Όλες οι κορυφαίες ομάδες ψάχνουν την παραμικρή βελτίωση και κοιτάς για ποσοστά της τάξεως του 1% σε κάθε πράγμα που κάνεις. Αυτό ισχύει για τους οδηγούς, τους μηχανικούς, όλους. Αν μπορέσεις να βελτιωθείς κατά 1% σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, τότε σταδιακά πας μπροστά. Πιστεύω πως σε αυτό η Mercedes είναι εντυπωσιακή εφέτος. Το να κερδίσεις ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι κάτι αδιανόητα δύσκολο, χρειάζεται πάρα πολλά πράγματα να γίνονται τέλεια ώστε να το καταφέρεις. Είναι σαν τα συστατικά ενός κέικ. Αν έχεις τα 9 στα 10, τότε θα έχεις ένα μέτριο κέικ, δεν θα έχει τη σωστή γεύση, δεν θα φουσκώσει, χρειάζεσαι και τα 10 υλικά. Τα τελευταία 8 χρόνια η Mercedes και ο Χάμιλτον είχαν και τα 10, τα είχαν κάνει όλα σωστά, είχαν όλο το πακέτο. Γι’ αυτό ήταν τόσο κυρίαρχοι. Φέτος έχουν 9 στα 10, αλλά το μονοθέσιο δεν είναι αρκετά καλό. Έχουν τη σωστή ομάδα, τους σωστούς ανθρώπους, τη σωστή κουλτούρα και τη σωστή συμπεριφορά. Όλα αυτά είναι που τους έχουν αναδείξει πρωταθλητές τα τελευταία 8 χρόνια».

Λιούις Χάμιλτον

Παρά το κακό 2022, ο Πρίστλεϊ πιστεύει ότι η γερμανική ομάδα θα επιστρέψει στην κορυφή: «Πιστεύω πως απλά δεν κατάφεραν να φτιάξουν το σωστό μονοθέσιο εφέτος με την αλλαγή κανονισμών. Αυτό σημαίνει πως δεν είναι στην κορυφή, αλλά έχουν όλα τα υπόλοιπα, θα επιστρέψουν. Θα βελτιώσουν το μονοθέσιό τους ώστε να έχουν και το τελευταίο συστατικό στη θέση του».

Τα τελευταία χρόνια, ο Πρίστλεϊ αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της Formula 1, ειδικά περιπτώσεις που αφορούν τη McLaren. Μάλιστα, στο εν λόγω podcast είχε διηγηθεί την ιστορία για το πώς ο Φερνάντο Αλόνσο το 2007 «δωροδοκούσε» μηχανικούς της βρετανικής ομάδας για να έχει εύνοια έναντι του Λιούις Χάμιλτον.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!