MotoGP: Νέος αγώνας στο Καζακστάν από το 2023

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Νέος αγώνας στο Καζακστάν από το 2023
Το MotoGP συνεχίζει την επέκτασή του σε νέες αγορές και ανακοίνωσε 5ετή συμφωνία με την ασιατική χώρα.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP πρόσθεσε ένα νέο προορισμό στο αγωνιστικό του πρόγραμμα και ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας με το Καζακστάν. Η συμφωνία αυτή έχει διάρκεια πέντε ετών και θα ξεκινήσει από του χρόνου, τη σεζόν του 2023.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο νεόδμητο Sokol International Racetrack, που έχει μηκος 4,5 χιλιομέτρων και περιλαμβάνει 12 στροφές, η οποία βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια από τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Αλμάτι.

sokol

Το Καζακστάν έτσι θα γίνει η 30ή χώρα που θα φιλοξενήσει ένα Grand Prix μοτοσικλέτας από το 1949, που ξεκίνησε η ιστορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, και το Sokol International Racetrack θα είναι η 74η πίστα που θα φιλοξενήσει ένα Grand Prix της κορωνίδας του δίτροχου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Καθώς δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί το αγωνιστικό πρόγραμμα του MotoGP για το 2023, εκτιμάται ότι ο αγώνας στο Καζακστάν θα πάρει τη θέση του αγώνα στη Φινλανδία που δεν έγινε φέτος και μάλλον δεν θα γίνει ούτε του χρόνου, με δεδομένη την ένταση στην περιοχή και τη γειτνίαση της Φινλανδίας με τη Ρωσία.

Η ανακοίνωση για τον αγώνα στο Καζακστάν έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την υπογραφή του μνημονίου αμοιβαίας κατανόησης με την ινδική κυβέρνηση για να υπάρξει στο μέλλον αγώνας και στην Ινδία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!