Το MotoGP «φλερτάρει» με την Ινδία για το 2024

Κώστας Παστρίμας
Το MotoGP «φλερτάρει» με την Ινδία για το 2024
Η Dorna ξεκίνησε συζητήσεις με ανθρώπους στην Ινδία για διεξαγωγή αγώνα στην τεράστια χώρα της Ασίας.

Η Ινδία είναι μια από τις σημαντικότερες αγορές στον κόσμο των δύο τροχών έχοντας πωλήσεις δικύκλων που ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια κάθε χρόνο. Αυτό το στοιχείο δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τους κατασκευαστές οι οποίοι θέλουν να έχουν παρουσία στην Ινδία για ευνόητους λόγους.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, εκτός από μοναδικό θέαμα, είναι και μια διεθνής πλατφόρμα προβολής των εργοστασίων που παίρνουν μέρος. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η Dorna (διοργανωτής του MotoGP) προσπαθεί να μεταφέρει τον θεσμό σε όλα τα σημεία του πλανήτη και κυρίως εκεί που η μοτοσικλέτα παίζει σημαντικό ρόλο.

MotoGP

Η Ινδία λοιπόν είναι, όπως όλα δείχνουν, ο επόμενος σταθμός του MotoGP. Ο Καρμέλο Εθπελέτα, CEO της Dorna, επισκέφτηκε τους ανθρώπους της πίστας Buddh International Circuit στο Δελχί και μαζί με τους τοπικούς παράγοντες της περιοχής συζήτησαν το ενδεχόμενο διοργάνωσης αγώνα MotoGP στην εντυπωσιακή πίστα Buddh. Η εταιρεία που θα αναλάβει να σχεδιάσει το αγωνιστικό τριήμερο ονομάζεται Fairstreet Sports και όλοι έδωσαν υπόσχεση ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα ανακοινωθεί επίσημα ο χρονικός ορίζοντας διεξαγωγής του Grand Prix της Ινδίας.

MotoGP

Ο Καρμέλο Εθπελέτα, έμεινε πολύ ικανοποιημένος από την επίσκεψή του στην Ινδία. «Η Ινδία είναι μια τεράστια χώρα και αγορά και ιδιαίτερα σημαντική για τις επιχειρήσεις των δύο τροχών και του MotoGP. Το πρωτάθλημα έχει τεράστια βάση θαυμαστών εκεί και το να σχεδιάσουμε έναν αγώνα MotoGP στην Ινδία θα είναι ταυτόχρονα ένα εξαιρετικό θέαμα για τους θαυμαστές και θα επιτρέψει την ανάπτυξη του αθλήματος σε αυτήν την περιοχή, η οποία είναι πολύ σημαντική για τους συνεργάτες μας και τους κατασκευαστές. Στην περιοχή άλλωστε κυκλοφορούν πολλά εκατομμύρια δίκυκλα στους δρόμους. Θα θέλαμε να δούμε αυτό το σχέδιο να ολοκληρώνεται και να φέρουμε αυτές τις υπέροχες μοτοσικλέτες MotoGP μπροστά στους Ινδούς θαυμαστές».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!