Ρότζερ Φέντερερ: Συνεχίζει να είναι πρωταγωνιστής και εκτός κορτ

Κώστας Μπιτσικώκος
Ρότζερ Φέντερερ: Συνεχίζει να είναι πρωταγωνιστής και εκτός κορτ
Ο Ελβετός τενίστας αποχαιρέτησε την ενεργό δράση με δάκρυα στα μάτια, όμως θα συνεχίσει τις φιλανθρωπικές του δράσεις, σε συνεργασία και με την Mercedes-Benz.

Μετά τον αγώνα του στο διπλό του Laver Cup, δίπλα στον Ράφα Ναδάλ, βίωσε το «αντίο» που του άξιζε εντός των γηπέδων. Είναι δύσκολο να ρίξεις… τίτλους τέλους σε μία τόσο μεγάλη καριέρα, να αποδεχθείς ότι ο Ρότζερ Φέντερερ δεν θα αγωνιστεί ξανά σε επαγγελματικό επίπεδο.

Όμως ο 41χρονος Ελβετός θα συνεχίσει να είναι δραστήριος εκτός των κορτ. Στον τομέα της φιλανθρωπίας, εκεί όπου είχε έντονη δράση τα προηγούμενα χρόνια. Κατά τη διάρκεια του Laver Cup στο Λονδίνο, η Mercedes-Benz και ο Ρότζερ Φέντερερ ανακοίνωσαν ότι θα διατηρήσουν τη συνεργασία που έχουν εδώ και 14 χρόνια.

Φέντερερ - Ναδάλ: Από το Μαϊάμι ως το Λονδίνο και από εκεί... στην αιωνιότητα

Η κοινή τους πορεία από εδώ και πέρα ονομάζεται «Neon Legacy» και το πρώτο project είναι ένα one-off μοντέλο της γερμανικής μάρκας. Πρόκειται για μία AMG GT 63 S E PERFORMANCE στην αποκλειστική κίτρινη απόχρωση της μπάλας του τένις. Το σπορ αυτοκίνητο με τους 843 ίππους φέρει τη σφραγίδα του Φέντερερ και θα διατεθεί σε δημοπρασία προς τα τέλη του έτους.

Τα έσοδα από την πώληση του τετράθυρου αυτοκινήτου επιδόσεων θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό που έχει να κάνει με το τένις. «Ο Ρότζερ ενέπνευσε γενιές και γενιές με το παιχνίδι και το χαρακτήρα του», δήλωσε η Μπρίτα Ζίγκερ, μέλος του ΔΣ του Mercedes-Benz Group και υπεύθυνη για το Μάρκετινγκ και τις Πωλήσεις. «Θυμάμαι κάτι που είχε πει κατά την περσινή του επίσκεψη στα γραφεία μας στη Στουτγάρδη: “Οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι είναι το κίνητρό μου, αλλά οι μακροπρόθεσμοι αποτελούν την έμπνευσή μου”. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε ακόμα πιο στενά μαζί του στην πρωτοβουλία Neon Legacy».

Ρότζερ Φέντερερ Mercedes-Benz

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!