Μετά το Captur - ASX ακολουθεί το Clio - Colt

Μετά το Captur - ASX ακολουθεί το Clio - Colt

Κώστας Μπιτσικώκος
Μετά το Captur - ASX ακολουθεί το Clio - Colt
Η στρατηγική συνεργασία της Mitsubishi με την Renault περιλαμβάνει το λανσάρισμα μοντέλων που είναι πιστά αντίγραφα αυτών της γαλλικής μάρκας.

Η επαναδραστηριοποίηση της Mitsubishi στην Ευρώπη θα γίνει εντός του 2023 με το λανσάρισμα δύο μοντέλων σε ισάριθμες δημοφιλείς κατηγορίες. Μετά λοιπόν το ASX, ένα B-SUV που αποκαλύφθηκε πλήρως, θα ακολουθήσει το σουπερμίνι Colt. Και σε αυτή την περίπτωση πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που «μιμείται» πλήρως το αντίστοιχο μοντέλο της Renault.

Το νέο Colt (είχε αντικατασταθεί στη γκάμα της ιαπωνικής μάρκας από το Spacestar (ή Mirage) θα διατίθεται αποκλειστικά σε πεντάθυρο αμάξωμα και θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B της Συμμαχίας. Η γραμμή παραγωγής του θα βρίσκεται εργοστάσιο της Renault στην Προύσα της Τουρκίας και θα διαφέρει ελάχιστα σχεδιαστικά από το Clio.

Στην teaser φωτογραφία που δημοσίευσε την περασμένη άνοιξη η Mitsubishi, παρατηρούμε την μάσκα σε σχήμα "Χ" με ενσωματωμένα φώτα LED, τις ακμές στο καπό, τις κρυμμένες χειρολαβές στις πίσω πόρτες και το σηματάκι "Hybrid EV" που παραπέμπει στο υβριδικό μοντέλο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!