Mitsubishi: Πρεμιέρα για το νέο ASX (vid)

Mitsubishi: Πρεμιέρα για το νέο ASX (vid)

Κώστας Παστρίμας
Mitsubishi: Πρεμιέρα για το νέο ASX (vid)
Το «δίδυμο αδελφάκι» του Renault Captur παρουσιάστηκε στην Ευρώπη.

Η Mitsubishi παρουσίασε online το νέο ASX, το compact SUV που έρχεται στην ευρωπαϊκή αγορά 12 χρόνια μετά το πρώτο ομώνυμο crossover των Ιαπώνων. Το νέο μοντέλο βασίζεται αποκλειστικά πάνω στην πλατφόρμα CMF-B της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi και ουσιαστικά πρόκειται για ένα Renault Captur που φέρει τα σήματα της Mitsubishi.

mitsubishi asx

Επομένως, τα -καλά- χαρακτηριστικά του Captur μεταφέρονται αυτούσια στο ASX. Η μοναδική διαφοροποίηση είναι η ενσωμάτωση ενός στοιχείου της σχεδιαστικής φιλοσοφίας Dynamic Shield της Mitsubishi Motors στην μπροστινή όψη, με το λογότυπο των τριών διαμαντιών στη μάσκα. Αντίστοιχα και το εσωτερικό του ASX είναι γνώριμο, με την ευρυχωρία και την καλή ποιότητα των υλικών να ξεχωρίζουν. Υπάρχει επίσης πληθώρα οδηγικών βοηθημάτων για να κάνουν τη συμβίωση με το αυτοκίνητο ευκολότερη και ασφαλέστερη.

mitsubishi asx

Η νέα γενιά Mitsubishi ASX διαθέτει μεγάλη γκάμα κινητήρων για να ανταποκριθεί στις ποικίλες ανάγκες του Ευρωπαίου καταναλωτή. Στην κορυφή της σειράς θα είναι το plug-in υβριδικό (PHEV) μοντέλο με βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων, δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας εναλλάκτης-μίζα και ένας κύριος κινητήρας), αυτόματο κιβώτιο πολλαπλών λειτουργιών και 10,5 kWh μπαταρία. Το πλήρως υβριδικό μοντέλο (HEV) αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων με δύο ηλεκτροκινητήρες, ένα αυτόματο κιβώτιο πολλαπλών λειτουργιών και μια μπαταρία 1,3 kWh. Το ήπια υβριδικό μοντέλο συνδυάζει έναν turbo βενζινοκλινητήρα άμεσου ψεκασμού 1,3 λίτρων με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων (7DCT). Η βασική διατίθεται με υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,0 λίτρων και 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

mitsubishi asx

Το νέο Mitsubishi ASX θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Renault στo Βαγιαδολίδ στην Ισπανία και θα βρίσκεται στις εκθέσεις της Mitsubishi Motors σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές από τον Μάρτιο του 2023.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!