Αυτοψία του Gazzetta στην ΕΚΟ Super Special Stage (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Αυτοψία του Gazzetta στην ΕΚΟ Super Special Stage (vid)
Βρεθήκαμε στο Ολυμπιακό Στάδιο και παρακολουθήσαμε από κοντά τα τελικά στάδια μεταμόρφωσης του αγωνιστικού χώρου σε… πίστα!

Το απόγευμα της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου, όλοι οι δρόμοι θα οδηγούν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Εκεί όπου για μερικές ώρες θα χτυπά η καρδιά του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού, με την διεξαγωγή της ΕΚΟ Super Special Stage.

Ο λόγος για την υπέρ-ειδική διαδρομή που θα αποτελέσει την εναρκτήρια μάχη του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και που θα στρέψει τα βλέμματα όλου του πλανήτη στη χώρα μας.

Αυτοψία στην EKO Super Special Stage

Ο αγωνιστικός χώρος του Ολυμπιακού Σταδίου μεταμορφώνεται σταδιακά σε… πίστα, σε μία εντυπωσιακή παράλληλη διαδρομή όπου την προσεχή Πέμπτη, οι κορυφαίοι rallymen του κόσμου θα μάχονται σε δυάδες με τα θηριώδη αγωνιστικά τους αυτοκίνητα.

Αυτοψία στην EKO Super Special Stage

Οι εργασίες βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο – μάλιστα αργά απόψε αναμένεται να ολοκληρωθούν, δίνοντας τέλος στην τιτάνια προσπάθεια των τελευταίων ημερών.

Αυτοψία στην EKO Super Special Stage

Συνολικά 200 εργαζόμενοι δούλευαν δίχως φρένο τα τελευταία 24ωρα, εξασφαλίζοντας την έγκαιρη μεταμόρφωση του σταδίου, για μία βραδιά οι εικόνες από την οποία θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο.

Αυτοψία στην EKO Super Special Stage

Καθώς το «Ράλλυ των Θεών» διοργανώνεται από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, ο Υφυπουργός Κος. Λευτέρης Αυγενάκης και η ομάδα της Motorsport Greece, έχουν περάσει πολλές ώρες επιβλέποντας τις εργασίες.

Είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε τον κο. Αυγενάκη και να μιλήσουμε για το μεγαλεπήβολο εγχείρημα του Ολυμπιακού Σταδίου, τη μεγάλη προσπάθεια για την επιστροφή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στο καλεντάρι του WRC, τα τεράστια οφέλη από την περυσινή διοργάνωση, όσα μπορούμε να περιμένουμε φέτος, τη σημασία της σύνδεσης του αγώνα με τις καμπάνιες οδικής ασφάλειας και τέλος, την ενεργή συμμετοχή σε αυτές, πρωταγωνιστών από όλο το φάσμα του αθλητισμού.

Συνέντευξη Λευτέρη Αυγενάκη

Μάλιστα, όπως μας αποκάλυψε, στο πλαίσιο του… pre-race show της Πέμπτης, πριν δούμε τις επίσημες μάχες με το χρονόμετρο, μία γεύση από την αγωνιστική διαδρομή θα πάρουν ως συνοδηγοί ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης, Θανάσης Γκαβέλας, καθώς και η δις πρωταθλήτρια Ευρώπης στο βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη!

Αυτοψία στην EKO Super Special Stage

Μείνετε συντονισμένοι στο Gazzetta, τη Δευτέρα θα είναι διαθέσιμη ολόκληρη η συνέντευξη την οποία θέλουμε να πιστεύουμε πως θα βρείτε ενδιαφέρουσα, αφού βασίζεται στα… συναισθήματα που χαρίζει το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Αυτοψία στην EKO Super Special Stage

Μέχρι τότε, όπως θα δείτε μοιραζόμαστε εικόνες από τη διαδικασία «μεταμόρφωσης» για την οποία χρησιμοποιήθηκαν:

-1.000 κυβικά μέτρα χαλίκι
-4.000 τετραγωνικά μέτρα ξύλο
-120 τόνοι χάλυβα
-1.004 μέτρα προστατευτικά στηθαία

Αυτοψία στην EKO Super Special Stage

Απομένουν μόνο… ώρες μέχρι τη στιγμή που θρύλοι όπως ο Σεμπαστιέν Λεμπ και κορυφαία αγωνιστικά οχήματα θα αφεθούν ελεύθερα στην αρένα του Ολυμπιακού Σταδίου.

Σε μία βραδιά-γιορτή που θα αποτελέσει το ιδανικό εφαλτήριο για το «Ράλλυ των Θεών».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!