Τάνακ στο Gazzetta: «Τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα στην Ελλάδα»

Κώστας Μπιτσικώκος
O οδηγός της Hyundai Motorsport και παγκόσμιος πρωταθλητής του 2019 έρχεται στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με την ψυχολογία στα ύψη, αναγνωρίζει όμως τις δυσκολίες.

Η νίκη είναι το ζητούμενο για την Hyundai Shell Mobis World Rally Team στο φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις (8-11 Σεπτεμβρίου), καθώς θέλει να παραμείνει ζωντανή στη διεκδίκηση των τίτλων τόσο στους οδηγούς όσο και στους κατασκευαστές. Η ομάδα έρχεται στην Ελλάδα σε μία καλή στιγμή της φετινής σεζόν, καθώς έχουν προηγηθεί οι νίκες του Οτ Τάνακ τον Αύγουστο στα Ράλλυ Φινλανδίας και Βελγίου.

Ο 34χρονος Εσθονός, παγκόσμιος πρωταθλητής το 2019, μίλησε στο Gazzetta για τις ιδιαιτερότητες του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και για το μομέντουμ που έχει χτίσει μετά τις δύο πρόσφατες νίκες του. «Όντως, οι δύο προηγούμενοι αγώνες εξελίχθηκαν εξαιρετικά για εμάς, όμως ο συναγωνισμός είναι πολύ σκληρός. Γνωρίζουμε ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα στην Ελλάδα», δήλωσε ο Εσθονός στο Gazzetta.

Ποιες είναι όμως οι διαφορές ανάμεσα σε ένα ασφάλτινο (Βέλγιο) και ένα χωμάτινο αγώνα (Ελλάδα) και τι περιμένει από το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις;

«Τα ράλλυ του Βελγίου και της Ελλάδας δεν έχουν τίποτα το κοινό και το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα είναι ένας ακόμα ιδιαίτερος αγώνας. Πέρυσι οι ειδικές διαδρομές στην Ελλάδα ήταν σε καλή κατάσταση και το ράλλυ ήταν αρκετά απολαυστικό. Ας ελπίσουμε ότι και φέτος θα είμαστε ανταγωνιστικοί».

Ντάνι Σόρντο στο Gazzetta: «Αξέχαστη η εμπειρία στο εμβληματικό ΟΑΚΑ»