Σόρντο στο Gazzetta: «Αξέχαστη η εμπειρία στο εμβληματικό ΟΑΚΑ»

Σόρντο στο Gazzetta: «Αξέχαστη η εμπειρία στο εμβληματικό ΟΑΚΑ»

Κώστας Μπιτσικώκος
Σόρντο στο Gazzetta: «Αξέχαστη η εμπειρία στο εμβληματικό ΟΑΚΑ»
Ο Ισπανός οδηγός της Hyundai Motorsport αναφέρθηκε στους στόχους του στο φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Από τους παλαιότερους και πιο έμπειρους οδηγούς που βρίσκονται στην λίστα συμμετοχών του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ο Ντάνι Σόρντο έχει λάβει μέρος στον εθνικό μας αγώνα από το 2005, την πρώτη φορά που διεξήχθη υπερειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ!

Ο 39χρονος Ισπανός αγωνίζεται για λογαριασμό της Hyundai Motorsport από το 2014 και φέτος βρίσκεται πίσω από το τιμόνι του i20 N Rally1, έχοντας ως συνοδηγό τον Καντίτο Καρέρα. Οι δύο καλύτερες σεζόν του Σόρντο στο WRC ήταν το 2008 και 2009, όταν ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 3η θέση, οδηγώντας με τα χρώματα της Citroen. Προσφέροντας πολύτιμους βαθμούς, βοήθησε τη Hyundai να κατακτήσει τον τίτλο στους κατασκευαστές τη διετία 2019-2020.

Ο Σόρντο μίλησε στο Gazzetta τόσο για το στόχο του στο φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις όσο και για τα συναισθήματα που του προκαλεί η επιστροφή της υπερειδικής στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Μαζί με τον συνοδηγό σου επιστρέφετε σε αγώνα του WRC μετά το Ράλλυ Σαρδηνίας. Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις;

Σίγουρα, ο στόχος μας είναι τουλάχιστον να βρεθούμε στο βάθρο. Λάβαμε μέρος σε δύο ράλλυ φέτος και τερματίσαμε και τις δύο φορές μέσα στην πρώτη τριάδα, οπότε θέλουμε να διατηρήσουμε το μομέντουμ και να επαναλάβουμε το αποτέλεσμα στην Ελλάδα. Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είναι ένας από τους πιο σκληρούς αγώνες στο πρόγραμμα του WRC, τόσο για τα αυτοκίνητα όσο και για τα πληρώματα. Θα αποτελέσει άρα μία μεγάλη πρόκληση, όμως ανυπομονούμε να αρχίσει.

Φέτος η υπερειδική επιστρέφει στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Τι θυμάσαι από τη διετία 2005-2006;

Η διεξαγωγή υπερειδικής σε μία εμβληματική τοποθεσία όπως το Ολυμπιακό Στάδιο είναι πάντα κάτι το ιδιαίτερο. Δεν μπορείς να ξεχάσεις το μεγάλο πλήθος και την υπέροχη ατμόσφαιρα. Σίγουρα είναι ένας καλός τρόπος για να αρχίσει ο αγώνας και η διεξαγωγή υπερειδικής στην πρωτεύουσα είναι κάτι πολύ σημαντικό.

Ντάνι Σόρντο

Φωτογραφίες: Hyundai Motorsport

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!