MotoGP: Ο Μάρκεθ πήρε το πράσινο φως να ανέβει ξανά σε μοτοσικλέτα

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Ο Μάρκεθ πήρε το πράσινο φως να ανέβει ξανά σε μοτοσικλέτα
Ο Ισπανός μπορεί πλέον να εντατικοποιήσει την προπόνησή του και να αρχίσει να οδηγεί μοτοσικλέτες.

Μια σημαντική εξέλιξη στην πορεία του Μαρκ Μάρκεθ προς την επιστροφή του στις πίστες αποτέλεσε η τελευταία εξέτασή του από την ομάδα των ιατρών που παρακολουθεί την αποκατάστασή του. Ο Ισπανός αναβάτης της Repsol Honda πριν από σχεδόν 3 μήνες υποβλήθηκε στην τέταρτη διαδοχική χειρουργική επέμβαση στο βραχίονα του δεξιού του χεριού, με σκοπό να διορθωθούν οριστικά τα προβλήματα από τον τραυματισμό του στον αγώνα της Χερέθ το 2020 και τις τρεις επεμβάσεις που ακολούθησαν.

Η μακρά και επίπονη διαδικασία αποκατάστασης ξεκίνησε για τον Μαρκ Μάρκεθ αμέσως μετά την επέμβαση και συνεχίστηκε ικανοποιητικά, όπως μας ενημέρωνε τακτικά η ομάδα του. Ο Μάρκεθ μάλιστα ταξίδεψε στον προηγούμενο αγώνα του MotoGP στην Αυστρία για να μιλήσει με τους ανθρώπους της ομάδας του και να ενημερωθεί για την εξέλιξη της μοτοσικλέτας του 2023. Κάθε μήνα η κατάσταση του χεριού του Μάρκεθ αξιολογείται από την τριάδα των ιατρών που τον παρακολουθούν και που αποτελείται από τους Δρ. Σάντσεθ Σοτέλο, Δρ. Σαμουέλ Αντούνια και Δρ. Άνχελ Κοτόρο.

Η πιο πρόσφατη αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε στο Ruber International Hospital στη Μαδρίτη και τα αποτελέσματά της ήταν πολύ ενθαρρυντικά. Σύμφωνα με τον Δρ. Σοτέλο «είχα την ευκαιρία να εξετάσω τον Μαρκ Μάρκεθ σχετικά με τη χειρουργική επέμβαση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Mayo Clinic. Ευτυχώς, ο Μαρκ Μάρκεθ έχει ανακτήσει ένα μεγάλο τόξο κίνησης στο χέρι του και έχει αναρρώσει καλά και από μυϊκή προοπτική. Σήμερα, υποβλήθηκε σε ακτινογραφίες και αξονική τομογραφία που δείχνουν πλήρη ένωση των οστών».

Αυτό σημαίνει ότι η ιατρική ομάδα έδωσε στον Μάρκεθ την έγκριση να εντείνει την προπόνησή του, προσθέτοντας περισσότερο βάρος και εισάγοντας πιο ποικίλες ασκήσεις στη ρουτίνα του. Παράλληλα, ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής μπορεί να ξεκινήσει προπόνηση με μοτοσικλέτες για να κατανοήσει καλύτερα την κατάσταση του δεξιού του χεριού. Από τα ευρήματα αυτής της δοκιμής, ο Μάρκεθ και η Repsol Honda θα αξιολογήσουν τα ακόλουθα βήματα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!