Ο Μάρκ Μαρκέθ επιστρέφει στην Αυστρία... ως επισκέπτης (vid)

Κώστας Παστρίμας
Ο Μάρκ Μαρκέθ επιστρέφει στην Αυστρία... ως επισκέπτης (vid)
Η αποθεραπεία του Μάρκ Μαρκέθ πηγαίνει πολύ καλά, ωστόσο θα αργήσουμε να τον δούμε ξανά στη σέλα της Honda του.

Όποιος παρακολουθεί στα social media τον Μάρκ Μαρκέθ θα διαπιστώσει ότι ο Ισπανός αναβάτης της Repsol Honda έχει μπει σε εντατικό πρόγραμμα αερόβιας προπόνησης η οποία περιλαμβάνει μερικές ασκήσεις ενδυνάμωσης του χεριού του. Ο Μαρκέθ συνεχίζει εντατικά το πρόγραμμα αποθεραπείας του και όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής του στη σέλα της αγωνιστική RC213V.

Στο τελευταίο βίντεο που δημιούργησε η Repsol Honda εμφανίζει τον 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να δουλεύει εντατικά στο γυμναστήριο προκειμένου να βρει ξανά την φυσική του κατάσταση, ενώ έχει αρχίσει να κάνει ασκήσεις και στο εγχειρισμένο του χέρι. Ο Ισπανός εμφανίστηκε πολύ αισιόδοξος στις δηλώσεις του και τόνισε ότι ανυπομονεί να έχει τη δεύτερη αξιολόγηση των γιατρών του στο τέλος Αυγούστου για να μπει στο τελικό στάδιο προετοιμασίας του για την μεγάλη επιστροφή στο MotoGP.

MotoGP

Το σημαντικότερο ίσως νέο για τον Μαρκέθ είναι ότι θα δώσει το παρών στον επόμενο αγώνα της Αυστρίας στην πίστα του Red Bull Ring. Φυσικά, ο Ισπανός δεν θα οδηγήσει την RC213V του, αλλά θα βρίσκεται στο γκαράζ της ομάδας για να ενωθεί ξανά με τους μηχανικούς του και να βοηθήσει όσο μπορεί στην εξέλιξη της μοτοσικλέτας.

MotoGP

Ο Μαρκέθ ανάφερε μεταξύ άλλων στο βίντεο της Repsol Honda: «Σταδιακά αισθάνομαι καλύτερα και το κόκαλο θεραπεύεται με τον σωστό τρόπο. Αυτά είναι τα καλύτερα νέα για εμάς. Βρισκόμαστε ακόμα σε φάση αποθεραπείας. Δουλεύω σκληρά στον τομέα της φυσικής κατάστασης για να είμαι έτοιμος. Στο τέλος Αυγούστου έχουμε ακόμα μια εξέταση από τους γιατρούς. Από και μετά θα κάνουμε ακόμα ένα βήμα στην αποθεραπεία και θα αρχίσουμε να πιέζουμε στο να χτίσουμε ξανά τους μύες. Μερικές ημέρες αισθάνομαι καλύτερα από κάποιες άλλες, αλλά είναι μέρος της διαδικασίας. Είμαι αισιόδοξος, αλλά δεν θέλω να πω πολλά για τον χρόνο επιστροφής μου μέχρι να δούμε τις εξετάσεις. Δεν είναι η στιγμή να πιέσουμε τις καταστάσεις. Δεν μπορώ να κάνω άλλη επέμβαση. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή πήγε καλά, αλλά αυτές είναι σκέψεις που έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου».

Το βίντεο της Repsol Honda.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!