MotoGP: Ο Μιρ χάνει τον αγώνα στο Μιζάνο λόγω τραυματισμού

MotoGP: Ο Μιρ χάνει τον αγώνα στο Μιζάνο λόγω τραυματισμού
Ο αναβάτης της Suzuki Τζοάν Μιρ θα απουσιάσει από τον επόμενο αγώνα του MotoGP λόγω του τραυματισμού που υπέστη στην Αυστρία.

Η φετινή σεζόν του Τζοάν Μιρ στο MotoGP πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2020 να μην έχει ανέβει ακόμη στο βάθρο. Μόλις 77 βαθμοί και 6 εγκαταλείψεις σε 13 αγώνες τον έχουν φέρει στη 12η θέση στο πρωτάθλημα αναβατών.

Η χειρότερη στιγμή του ήρθε στο Grand Prix Αυστρίας όταν στον πρώτο γύρο του αγώνα είχε ένα τρομακτικό highside από το οποίο τραυματίστηκε στο δεξί πόδι. Τη Δευτέρα μετά τον αγώνα επισκέφθηκε νοσοκομείο της Μαγιόρκα στην Ισπανία για επιπλέον εξετάσεις. Τα αποτελέσματα έδειξαν κάταγμα οστού και βλάβη στους συνδέσμους στον αστράγαλο του Ισπανού.

Αυτό σημαίνει πως ο Μιρ θα απουσιάσει από τον επόμενο αγώνα του MotoGP που θα διεξαχθεί στο Μιζάνο στις 2-4 Σεπτεμβρίου. Ο Δρ. Χουάν Γκαρθία, που επιβλέπει τον Μιρ, του έδωσε οδηγίες ώστε να κάνει εξετάσεις ανά 15 ημέρες ώστε να έχει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για το πότε θα επιστρέψει στην ενεργό δράση.

Τζοάν Μιρ

Ο Τζοάν Μιρ ανέφερε πως η απόφαση που πήρε να μην αγωνιστεί στον επόμενο αγώνα ήταν δύσκολη, όμως είναι αισιόδοξος πως θα προλάβει τον αγώνα στο Άραγκον: «Μετά από πολλαπλές εξετάσεις, οι γιατροί μου πρότειναν να ξεκουραστώ για 15 ημέρες και μετά να γίνει νέα αξιολόγηση. Δυστυχώς θα χάσω τον αγώνα στο Μιζάνο, αλλά είμαι αισιόδοξος πως θα επιστρέψω στο Άραγκον. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι απέτρεψαν έναν πιο σοβαρό τραυματισμό μετά τη σφοδρή πτώση μου την Κυριακή. Είναι μια δύσκολη σεζόν, αλλά είμαι πεπεισμένος πως θα επιστρέψω πιο δυνατός και θα φέρω περισσότερες όμορφες στιγμές στην ομάδα μου και σε όσους με υποστηρίζουν».

Η Suzuki δεν έχει ανακοινώσει αν θα αντικαταστήσει κάποιος τον Μιρ, με τον δοκιμαστή της, Σιλβάν Γκουιντολί, να είναι επίσης τραυματίας, έπειτα από πτώση που είχε σε δοκιμές για τις 8 Ώρες της Σουζούκα.

Φωτογραφίες: Suzuki

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!