WRC, Ράλλυ Βελγίου: Νίκη για τον Τάνακ, λίγο πριν την Ελλάδα

Κώστας Μπιτσικώκος
WRC, Ράλλυ Βελγίου: Νίκη για τον Τάνακ, λίγο πριν την Ελλάδα
Ο Εσθονός οδηγός της Hyundai, Οτ Τάνακ, επικράτησε στο Βέλγιο και έρχεται στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με την ψυχολογία στα ύψη.

Χωρίς δράματα εξελίχθηκε το τελευταίο σκέλος του Ράλλυ Βελγίου για τον Οτ Τάνακ. Ο 34χρονος Εσθονός οδηγός της Hyundai Motorsport άντεξε στην πίεση του Έλφιν Έβανς (Toyota) και σημείωσε την τρίτη φετινή του νίκη στο WRC. Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στον εθνικό μας αγώνα, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις που θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 11 Σεπτεμβρίου.

«Το αποτέλεσμα αποτελεί έκπληξη για εμάς, καθώς βασικά δεν το περιμέναμε. Με κάποιον τρόπο πάντως καταφέραμε να ενώσουμε όλα τα κομμάτια κατά τη διάρκεια του αγώνα. Είναι σπουδαίο να έρχονται θετικά αποτελέσματα, όμως υπάρχει ακόμα πολύ μεγάλο περιθώριο βελτίωσης», δήλωσε ο Τάνακ που απέχει ακόμα αρκετά από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Κάλε Ροβάνπερα (Toyota).

Ράλλυ Βελγίου 2022

Το βάθρο μαζί με τους Τάνακ-Έβανς συμπλήρωσε ο Φινλανδός Εσαπέκα Λάπι με το GR Yaris Rally1 της Toyota Gazoo Racing. Ακολούθησαν οι Όλιβερ Σόλμπεργκ (Hyundai) και Τακαμότο Κατσούτα (Toyota).

Οι μεγάλοι άτυχοι του Ράλλυ Βελγίου ήταν οι Κάλε Ροβάνπερα, Κρεγκ Μπριν και Τιερί Νεβίλ. Και οι τρεις είχαν έξοδο, γεγονός που τους μηδένισε κάθε πιθανότητα διεκδίκησης μίας εκ των πρώτων θέσεων.

Στη βαθμολογία των οδηγών (με τέσσερα ράλλυ να απομένουν), ο Ροβάνπερα έχει προβάδισμα 72 βαθμών έναντι του Τάνακ. Στους κατασκευαστές η Toyota έχει 381 βαθμούς, έναντι 293 της Hyundai και 188 της M-Sport Ford.

Ράλλυ Βελγίου 2022

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!