WRC, Ράλλυ Βελγίου: O Τάνακ στην κορυφή, καταστροφή για Νεβίλ

WRC, Ράλλυ Βελγίου: O Τάνακ στην κορυφή, καταστροφή για Νεβίλ
Η Hyundai Motorsport συνεχίζει να προηγείται στο Ράλλυ Βελγίου, όμως πλέον μόλις ένα αγωνιστικό της διεκδικεί τη νίκη στον αγώνα.

Με ανατρεπτικό τρόπο ολοκληρώθηκε το δεύτερο σκέλος του Ράλλυ Βελγίου, με τη Hyundai Motorsport να συνεχίζει να προηγείται στη γενική κατάταξη. Ο Οτ Τάνακ έχει πάρει πλέον τα ηνία του αγώνα και πίσω του βρίσκεται ο Έλφιν Έβανς της Toyota Gazoo Racing. H μεταξύ τους διαφορά μετά από 16 ΕΔ είναι 8,2 δευτερόλεπτα και αύριο αναμένεται να κονταρομαχήσουν για τη νίκη.

Μεγάλος άτυχος της ημέρας ήταν ο Τιερί Νεβίλ. Ο Βέλγος ήταν στην πρωτοπορία του Ράλλυ Βελγίου μέχρι τη 15η ΕΔ, όταν και είχε έξοδο που τον έθεσε εκτός συνέχειας. Αυτό έχει φέρει τον Εσαπέκα Λάπι της Toyota στην 3η θέση, με τον Φινλανδό να βρίσκεται πάνω από ένα λεπτό μακριά από την κορυφή.

Μάχη για την 4η θέση θα δώσουν οι Όλιβερ Σόλμπεργκ με Hyundai και Αντριέν Φουρμό με Ford, με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι μόλις 14,3 δευτερόλεπτα. Αύριο αναμένεται στην Power Stage να δούμε τους Κάλε Ροβάνπερα και Τιερί Νεβίλ να παλέψουν για βαθμούς, ώστε να μπορέσουν να συλλέξουν όσους περισσότερος είναι δυνατόν, τόσο για το πρωτάθλημα οδηγών, όσο και για το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ένα πολύ παράξενο ατύχημα είχε ο Κρεγκ Μπριν τη δεύτερη ημέρα, με το Ford Puma να ανατρέπεται σε χαντάκι της 10ης ΕΔ. Μάλιστα το Rally1 αγωνιστικό πήρε φωτιά, με τους θεατές να σπεύδουν να τη σβήσουν με πυροσβεστήρες και… ποτιστήρια.

To Ράλλυ Βελγίου συνεχίζεται την Κυριακή με τις τελευταίες 4 ειδικές διαδρομές που θα κρίνουν το μεγάλο νικητή του ένατου γύρου του WRC για το 2022.

Ράλλυ Βελγίου

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!