MotoGP: Οι βαθμολογίες μετά το GP Αυστρίας

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Οι βαθμολογίες μετά το GP Αυστρίας
Ο Φάμπιο Κουαρταραρό μεγάλωσε τη διαφορά του στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο αγώνας της Αυστριας για το MotoGP είχε για νικητή τον Πέκο Μπανάια με την Ducati, όπως ήταν περίπου αναμενόμενο, αλλά είχε ταυτόχρονα για μεγάλο κερδισμένο τον Φάμπιο Κουαρταραρό, που πήρε μια πολύ σημαντική 2η θέση. Το αποτέλεσμα αυτό του Γάλλου αναβάτη της Yamaha, σε συνδυασμό με την 6η θέση του Αλέιξ Εσπαργκαρό, βοήθησε τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας να αυξήσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά του από τον δεύτερο και να τη φτάσει στους 32 βαθμούς. Ο 3ος στη βαθμολογία Μπανάια με αυτό το σερί νικών πλησίασε ακόμα περισσότερο στην κορυφή και πλέον απέχει 44 βαθμούς.

Βαθμολογία Πρωταθλήματος Αναβατών

riders

Στους κατασκευαστές η κυριαρχία της Ducati είναι απόλυτη. Το ιταλικό εργοστάσιο είναι το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο και προηγείται με διαφορά 96 βαθμών της Yamaha, που βρίσκεται στη 2η θέση. Η Aprilia ακολουθεί 15 βαθμούς πιο πίσω.

Βαθμολογία Πρωταθλήματος Κατασκευαστών

constructors

Στις ομάδες, η εργοστασιακή Lenovo Ducati επίσης προηγείται και ανέβασε τη διαφορά της από την Aprilia Racing στους 26 βαθμούς. Η εργοστασιακή Monster Yamaha ακολουθεί στην 3η θέση, 27 βαθμούς πιο πίσω.

Βαθμολογία Πρωταθλήματος Ομάδων

teams

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!