Formula 1, Σούρερ: «Θα απέλυα όλη την ομάδα στρατηγικής της Ferrari»

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1, Σούρερ: «Θα απέλυα όλη την ομάδα στρατηγικής της Ferrari»
Ο βετεράνος οδηγός της F1 ήταν ιδιαιτέρως καυστικός μιλώντας για τα φετινά κακώς κείμενα της Scuderia.

Καθώς η φετινή λίστα λαθών της Scuderia Ferrari έχει εξελιχθεί σε μακροσκελής, αντίστοιχα μακροσκελής είναι πια η λίστα και των προσωπικοτήτων της Formula 1 που της ασκούν δριμεία κριτική. Το νέο όνομα σε αυτή, είναι αυτό του Μάρκ Σούρερ.

Ο βετεράνος οδηγός έτρεξε στην F1 την περίοδο 1979-1982 και είχε 88 συμμετοχές (82 εκκινήσεις) σε Grand Prix, αγωνιζόμενος με τα χρώματα των Ensign, ATS, Theodore, Arrows και Brabham. Σημείωσε μία φορά τον ταχύτερο γύρο και κέρδισε 17 βαθμούς.

Ο Ελβετός μίλησε λοιπόν για τη Scuderia και τα πολλά έως τώρα λάθη της, που την έχουν φέρει 97 πόντους πίσω από τη Red Bull Racing στη βαθμολογία των κατασκευαστών και παράλληλα, κρατούν τον Σαρλ Λεκλέρ 80 πόντους πίσω από τον Μαξ Φερστάπεν σε εκείνη των οδηγών. Και δεν χαρίστηκε.

«Οι υπεύθυνοι στρατηγικής θα έπρεπε να απολυθούν. Δεν μπορείς παρά να κουνάς το κεφάλι σου δεδομένου πως κατορθώνουν να παίρνουν ξανά και ξανά τις λάθος αποφάσεις. Θα απέλυσα όλη την ομάδα στρατηγικής. Πως μπορούν να τα κάνουν όλα τόσο λάθος; Είναι απίστευτο», είπε ο Σούρερ στο Formel1.de.

Ματία Μπινότο

Μάλιστα κάλεσε και όσους βρίσκονται σε υψηλότερα κλιμάκια, να δουν τι συμβαίνει και να αναλάβουν δράση: «Κάποιος από τη διοίκηση θα έπρεπε να πει κάτι. Να αναρωτηθεί: “Μα τι κάνουν; Έχουμε το ταχύτερο μονοθέσιο”».

Στη συνέχεια ο 70χρονος απάντησε στη δήλωση του επικεφαλής της Scuderia, Ματία Μπινότο, πως δεν έφταιγε η στρατηγική για την αποκαρδιωτική για τους Ιταλούς εξέλιξη του Grand Prix Ουγγαρίας αλλά πως έφταιγε το μονοθέσιο.

Σαρλ Λεκλέρ

«Ναι, φταίει το αυτοκίνητο αν του βάλεις τα λάθος ελαστικά. Βρισκόταν στην πρωτοπορία πριν αρχίσουν λάθη. Ναι είναι πολύ αργό…», είπε ειρωνικά ο Σούρερ.

Δείτε το video review του Gazzetta για το πρώτο… ημίχρονο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, με τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα να συζητούν για όσα είδαμε στα πρώτα 13 Grand Prix της σεζόν.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!