Formula 1, Σάλο: «H Ferrari δεν αξίζει τον τίτλο»

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1, Σάλο: «H Ferrari δεν αξίζει τον τίτλο»
Ο πρώην οδηγός της Scuderia στην F1 μίλησε ανοιχτά για τις ελπίδες της να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα.

Μετά από δεκατρείς αγώνες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2022, οι βαθμολογικές ισορροπίες φαντάζουν εντελώς διαφορετικές από τις ισορροπίες σε ό,τι αφορά στα επίπεδα απόδοσης. Η Scuderia Ferrari θα έπρεπε να είναι μπροστά και να δείχνει το δρόμο, όμως αντί αυτού, είναι 97 βαθμούς πίσω από τη Red Bull Racing στους κατασκευαστές και παράλληλα, ο Σαρλ Λεκλέρ είναι 80 βαθμούς πίσω από τον Μαξ Φερστάπεν στην κατάταξη των οδηγών.

Αυτό προέκυψε μετά από πληθώρα λαθών. Οδηγικών από τον Μονεγάσκο και τον teammate του, Κάρλος Σάινθ, στρατηγικής από το pit wall ενώ πολλάκις υπήρξαν και προβλήματα αξιοπιστίας.

Μεκίς, Μπινότο, Λεκλέρ

Μετά από όλα αυτά, τα πράγματα έχουν διαμορφωθεί με αρνητικό τρόπο για την Ιταλική ομάδα και αυτό έχει προκαλέσει πληθώρα αρνητικών σχολίων. Σε αυτή τη λίστα τοποθετείται πλέον και ο Μίκα Σάλο. Ο Φινλανδός βετεράνος των 109 εκκινήσεων στη Formula 1, που πέρα από τις Lotus, Tyrrell, Arrows, BAR, Sauber και Toyota, οδήγησε και για λογαριασμό της Ferrari. Συγκεκριμένα, σε έξι αγώνες του 1999, αντικαθιστώντας τον τραυματία Μίκαελ Σουμάχερ που είχε τότε σπάσει το πόδι του στον αγώνα του Σίλβερστον.

Δείτε την ανασκόπηση του Gazzetta για το πρώτο μισό της σεζόν πατώντας εδώ.

«Η Ferrari είναι σίγουρα πολύ γρήγορη αλλά σχεδόν πάντα κάτι πάει λάθος. Δεν ξέρω τι φταίει. Κάποιες φορές οι οδηγοί κάνουν λάθη, κάποιες φορές η ομάδα. Έτσι δεν κερδίζεις παγκόσμιους τίτλους. Όταν ξεκίνησε η σεζόν, η Ferrari ήταν πολύ δυνατή και ο Φερστάπεν και η Red Bull είχαν κακοτυχία και προβλήματα αξιοπιστίας. Φαινόταν πως θα είναι ένας εύκολος τίτλος για τη Ferrari και τον Λεκλέρ, όμως η Red Bull έχει ανατρέψει πλήρως την κατάσταση. Ο Μαξ (Φερστάπεν) είναι πολύ δυνατός», είπε ο Σάλο στο racingnews365.

Σαρλ Λεκλέρ

Στη συνέχεια ζητήθηκε από τον 55χρονο Φινλανδό να εντοπίσει τη ρίζα του προβλήματος. Παρότι σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του δεν «το έπαιξε» παντογνώστης, στάθηκε στην περίφημη πια πίεση στο Μαρανέλο.

«Είναι δύσκολο να πεις τι προκαλεί αυτά τα λάθη, είμαι πολύ εκτός χορού για να πω. Όμως κάτι πάει πάντα λάθος. Είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση αλλά είμαι σίγουρος πως το ερευνούν προσεκτικά. Σίγουρα υπάρχει πολλή πίεση αλλά αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες. Η διοίκησή της είναι πάντα υπό πίεση για να αποδώσει. Στην Ιταλία είναι ισχυρογνώμονες και η Ferrari έχει αλλάξει πολλές φορές διοίκηση. Νομίζω πως ο Ματία Μπινότο έκανε πολύ καλή δουλειά επαναφέροντας τη Ferrari στην κορυφή. Είναι μόνο μικρά πράγματα αυτά που πρέπει να επιδιορθώσουν. Τα πάνε εξαιρετικά τα Σάββατα αλλά τις Κυριακές… φαίνεται πως τα πράγματα πάνε λάθος από τη σύσκεψη πριν καν αρχίσει ο αγώνας, πως κοιτούν πως να χάσουν τον αγώνα αντί για το πως να νικήσουν», σχολίασε ο Σάλο.

Σαρλ Λεκλέρ

Μπορεί η Ferrari να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση; Η αλήθεια είναι πως το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα – εννέα Grand Prix ή αν προτιμάτε 242 διαθέσιμους βαθμούς. Αξίζει όμως τον τίτλο φέτος;

«Έτσι όπως είναι τα πράγματα φέτος στη Ferrari, δεν πιστεύω πως αξίζουν τον τίτλο. Θα ήταν καλό να έλυναν ξαφνικά όλα τα προβλήματα πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα, γιατί όλοι θέλουμε να δούμε συναρπαστικούς αγώνες και συναρπαστική μάχη για τον τίτλο», σχολίασε ο Σάλο και θα κρατήσουμε αυτό το τελευταίο.

Μίκα Σάλο και Κρίστιαν Χόρνερ

Όλοι θέλουμε συναρπαστικούς αγώνες και συναρπαστική μάχη για τον τίτλο και μακάρι να εξελιχθεί έτσι το δεύτερο μισό της σεζόν.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!