smart #1 Brabus: Το σπορ ηλεκτρικό SUV με 400+ ίππους

smart #1 Brabus: Το σπορ ηλεκτρικό SUV με 400+ ίππους

Κώστας Μπιτσικώκος
smart #1 Brabus: Το σπορ ηλεκτρικό SUV με 400+ ίππους
Η συνεργασία της smart με το βελτιωτικό οίκο Brabus συνεχίζεται και στο #1, το ηλεκτρικό SUV μήκους 4,27 μέτρων.

Τον περασμένο Απρίλιο η smart – που πλέον ανήκει κατά 50% στην κινεζική Geely – αποκάλυψε το #1, το πρώτο μοντέλο της νέας της εποχής. Πλέον η smart θα λανσάρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία θα σχεδιάζονται στην Ευρώπη και θα κατασκευάζονται στην Κίνα.

Το smart #1 είναι ένα compact SUV μήκους 4,27 μέτρων, με χώρους για πέντε επιβάτες (μεταξόνιο 2,75 μέτρα) και μεγάλο πορτμπαγκάζ (411 λίτρα). Ο τοποθετημένος πίσω ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 272 ίππους και 343 Nm ροπής, ενώ η μπαταρία των 66 kWh προσφέρει αυτονομία έως 440 χλμ.

Τώρα η smart αποκάλυψε τις επίσημες φωτογραφίες της σπορ έκδοσης που έχει τη σφραγίδα της Brabus. Η συνεργασία των δύο πλευρών άρχισε το 2002 και συνεχίζεται μετά από 20 χρόνια. Αν και δε δόθηκαν στη δημοσιότητα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι το smart #1 Brabus θα φθάνει – και ίσως ξεπερνάει – τους 400 ίππους. Αν η μπαταρία του είναι ίδιας χωρητικότητας, τότε η αυτονομία με μία φόρτιση θα περιορίζεται σημαντικά.

smart #1 Brabus

Ο Διευθυντής Πωλήσεων της smart Ευρώπης στο gMotion by gazzetta: «H smart θα διατηρήσει την ευρωπαϊκή της κληρονομιά»

Οπτικά, το smart #1 Brabus ξεχωρίζει τόσο εξωτερικά όσο και στην καμπίνα των επιβατών. Η πίσω αεροτομή, οι μεγάλοι τροχοί των 19 ιντσών, το εμπρός σπόιλερ και οι λεπτομέρειες σε κόκκινο χρώμα «μαρτυρούν» το δυναμικό χαρακτήρα του ηλεκτρικού SUV. Στο εσωτερικό συναντάμε συνδυασμό αλκαντάρα και δέρματος στο τιμόνι, σουέντ επενδύσεις στα καθίσματα με το λογότυπο της Brabus, κόκκινες ραφές και ζώνες ασφαλείας, αλουμινένια πεντάλ κ.α.

smart #1 Brabus

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!