smart #1: Το πρώτο ηλεκτρικό SUV έρχεται στις αρχές του 2023 (vid)

smart #1: Το πρώτο ηλεκτρικό SUV έρχεται στις αρχές του 2023 (vid)

smart #1: Το πρώτο ηλεκτρικό SUV έρχεται στις αρχές του 2023 (vid)
Με μήκος στα 4,27 μέτρα, το #1 είναι το μεγαλύτερο smart που έχει κατασκευαστεί και με αυτονομία έως 440 χλμ. μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μετακίνησης και μακριά από την πόλη.

Το Βερολίνο φιλοξένησε την πρεμιέρα του πρώτου smart που σχεδιάστηκε αποκλειστικά ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το #1 είναι ένα compact SUV, με χώρα κατασκευής την Κίνα λόγω της κοινοπραξίας που δημιούργησαν η Mercedes-Benz και η Geely. Η παραγωγή του θα αρχίσει εντός του 2022, με τα πρώτα αυτοκίνητα να έρχονται στην Ευρώπη – και στην Ελλάδα – στις αρχές του επόμενου έτους.

Με μήκος στα 4,27 μέτρα, το #1 είναι το μεγαλύτερο smart που έχει κατασκευαστεί. Οι χώροι για πέντε επιβάτες (μεταξόνιο 2,75 μέτρα) και τις αποσκευές τους (το πορτμπαγκάζ έχει όγκο 411 λίτρα) σημαίνει ότι το ηλεκτρικό SUV δεν περιορίζεται για αστικές μετακινήσεις αλλά μπορεί να καλύψει τις ανάγκες για ταξίδια. Σε αυτό συμβάλλει και η μέγιστη αυτονομία των 440 χλμ. από την μπαταρία χωρητικότητας 66 kWh.

smart #1

Η smart προσφέρει δυνατότητα ταχυφόρτισης 150kW, ικανή να ολοκληρώσει τη διαδικασία 10-80% σε μόλις 30 λεπτά. Σε φορτιστή 22kW AC η αντίστοιχη διαδικασία θα διαρκεί περίπου 3 ώρες. Ο τοποθετημένος πίσω ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 272 ίππους και 343 Nm ροπής. Η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 180 χλμ/ώρα, ενώ ο χρόνος για την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα δεν ανακοινώθηκε.

smart #1

Σχεδιαστικά, το #1 ξεχωρίζει από τη λωρίδα LED που ενώνει τα φωτιστικά σώματα τόσο εμπρός όσο και πίσω. Το λανσάρισμα του ηλεκτρικού SUV γίνεται με την συλλεκτική έκδοση Launch Edition, με μόλις 1.000 αυτοκίνητα για την αγορά της Ευρώπης. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα του χώρου αποσκευών, οθόνη αφής 12,8 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, ψηφιακό πίνακα οργάνων 9,2 ιντσών, head-up display 10 ιντσών, ηχοσύστημα Beats με 13 ηχεία και αναδυόμενες χειρολαβές. Στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμες δύο εκδόσεις του #1, η Premium και η Pro+.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!