Αντρέ Γιάνσεν-Τίμεν στο gMotion: «H smart θα διατηρήσει την ευρωπαϊκή της κληρονομιά»

Αντρέ Γιάνσεν-Τίμεν στο gMotion: «H smart θα διατηρήσει την ευρωπαϊκή της κληρονομιά»
Ο Διευθυντής Πωλήσεων της smart Ευρώπης μίλησε αποκλειστικά στο gMotion by gazzetta για το #1, το πρώτο ηλεκτρικό SUV της μάρκας και τα μελλοντικά πλάνα της εταιρείας.

Η ανάληψη των καθηκόντων του Αντρέ Γιάνσεν-Τίμεν ως νέου Διευθυντή Πωλήσεων της smart στην Ευρώπη από τον Οκτώβριο του 2021, έγινε τη στιγμή που η μάρκα μεταμορφώνεται πλήρως. Τόσο σχεδιαστικά, με το ρόλο αυτό να αναλαμβάνει η Mercedes-Benz, όσο και τεχνολογικά. Όλα τα νέα ηλεκτρικά smart, αρχής γενομένης από το SUV #1, θα κατασκευάζονται στην Κίνα, βασισμένα στην πλατφόρμα SEA της Geely.

Προερχόμενος από 25ετή παρουσία στο BMW Group, ο 54χρονος Γερμανός θα αναλάβει να «χτίσει» το νέο δίκτυο πωλήσεων της smart στην Ευρώπη. Ο κ. Γιάνσεν-Τίμεν μίλησε αποκλειστικά στο gMotion by gazzetta για το κοινό στο οποίο απευθύνεται το smart #1 (αναμένεται στην Ευρώπη στα τέλη του 2022), απαντά σε όσους χαρακτηρίζουν «κινέζικα» τα νέα smart και αναλύει πώς θα διασφαλίζονται τα υψηλά ποιοτικά στάνταρ κάθε νέου μοντέλου της μάρκας.

Η smart λανσάρει το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο νέας γενιάς. Ποια είναι τα προτερήματα του #1 απέναντι στους ανταγωνιστές του στα ηλεκτρικά compact SUV;

Η smart είναι μία εδραιωμένη και αναγνωρισμένη μάρκα, που συνδέεται στενά με την Mercedes-Benz. Με το smart #1, το πρώτο αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε από την Mercedes-Benz, η smart προσφέρει στους καταναλωτές ένα αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV το οποίο αποτελεί το ιδανικό μείγμα πολυτελούς σχεδίασης και τεχνολογίας αιχμής. Με τα πλεονεκτήματα που παρέχει το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης, τη δυνατότητα ευρείας παραγωγής και το δίκτυο προμηθευτών της Geely, η smart θα προσφέρει στους καταναλωτές ένα ελαφρύ και premium compact ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σε πολύ ελκυστικές τιμές.

Η smart ήταν δημοφιλής ανάμεσα σε όσους αναζητούσαν μικρά αυτοκίνητα πόλης. Πλέον με το μήκος του #1 στα 4,27 μέτρα, μπορείτε να σκιαγραφήσετε το προφίλ όσων θα το αγοράσουν;

Η νέα γενιά μοντέλων της smart στοχεύει όσους αναζητούν βιώσιμη κινητικότητα σε ένα αστικό avant-garde περιβάλλον. Άτομα που ενδιαφέρονται για την μόδα, γνωρίζουν από τεχνολογία και έχουν τη διάθεση να συνδημιουργήσουν και να συνεργαστούν. Στην Ευρώπη στοχεύουμε στις γενιές Χ και Υ καθώς και στις νέες οικογένειες. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το smart #1 θα καθιερωθεί γρήγορα στην κατηγορία και θα αναμορφώσει τον αστικό τρόπο ζωής.

smart #1

Το κέντρο σχεδίασης της smart είναι στην Ευρώπη, όμως η γραμμή παραγωγής θα βρίσκεται στην Κίνα. Ποιες προκλήσεις δημιουργούνται από την μεγάλη αυτή απόσταση;

Εργαζόμαστε στενά με τους συνεργάτες μας στις διάφορες ηπείρους, ώστε να διασφαλίσουμε τη στρατηγική μεταφορά γνώσης και τις συνεχείς βελτιώσεις. Η νέα γενιά των οχημάτων της smart θα ανταποκρίνεται σε παγκόσμια στάνταρ ποιότητας και θα αποτελέσει παράδειγμα κορυφαίας ποιότητας στο χώρο της αυτοκίνησης, διατηρώντας παράλληλα τα πολύ υψηλά πρότυπα ασφαλείας.

Το υπερσύγχρονο σύστημα διαχείρισης και ελέγχου της ποιότητας επιτρέπει τη διαρκή παρακολούθηση ώστε να διασφαλιστεί η άμεση ανταπόκριση σε τυχόν ζητήματα, μέσω παγκοσμίων λύσεων που θα εγγυώνται την ικανοποίηση των πελατών. Όλα τα συμβόλαια με τους προμηθευτές μας περιλαμβάνουν αυστηρές απαιτήσεις ποιότητας, αλλά και στόχους που παρακολουθούνται στενά και ελέγχονται από μία ειδική ομάδα, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα σε όλη τη διαδικασία, από τις πρώτες ύλες μέχρι το τελικό προϊόν. Η smart συνεργάζεται με αξιόπιστους διεθνείς προμηθευτές κορυφαίας βαθμίδας, οι οποίοι υποχρεούνται να τηρούν τα στάνταρ ποιότητας IATF 16949 και είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση του στόχου μηδενικών ελαττωμάτων.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του κ. Γιάνσεν-Τίμεν στο τεύχος 85 του gMotion by gazzetta

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!