Formula 1, Μπραντλ: «Ο Αλόνσο είναι θηρίο εντός και εκτός πίστας»

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1, Μπραντλ: «Ο Αλόνσο είναι θηρίο εντός και εκτός πίστας»
Ο βετεράνος οδηγός έγραψε στη στήλη του στο Sky Sports για τους λόγους αποχώρησης του Ισπανού από την Alpine.

O Φερνάντο Αλόνσο έκανε άνω-κάτω το grid του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2023, με τις αποφάσεις που αφορούν το δικό του μέλλον αλλά και άλλων οδηγών γύρω του!

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής που ετοιμαζόταν να υπογράψει επέκταση της συνεργασίας του με την Alpine F1 και για την επόμενη σεζόν, έκανε ένα colpo grosso, αφήνοντας τη γαλλική ομάδα όσο πιο εκτεθειμένη γίνεται.

Διότι όχι απλά της έφυγε ενώ η Alpine ήθελε να τον κρατήσει αλλά το έκανε και σε τέτοιο χρονικό σημείο, που επέτρεψε και στον δεδομένο αντικαταστάτη του, Όσκαρ Πιάστρι, να αναζητήσει κι αυτός την τύχη του σε άλλες πολιτείες.

Ο βετεράνος οδηγός και νυν τηλεσχολιαστής Μάρτιν Μπραντλ, αναφέρθηκε στο θέμα στη στήλη του στο Sky Sports. Μάλιστα, ο Βρετανός ανέφερε και μία διάσταση πέραν των όρων του συμβολαίου.

Φερνάντο Αλόνσο

«Φαίνεται πως η Alpine δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να προσφέρει στον Αλόνσο διετές συμβόλαιο, ενώ η συμφωνία του με την Aston Martin αναφέρεται ως πολυετής. Επίσης ήταν αρκετά απογοητευμένος από το πόσο επιθετικός ήταν ο teammate του, Έστεμπαν Όκον, με τους δύο οδηγούς της Alpine να μάχονται μεταξύ τους στην Ουγγαρία, αντί να στρέφουν τα όπλα τους προς τους αντιπάλους τους. Ο Φερνάντο είναι ένα θηρίο εντός και εκτός πίστας και θα πιέσει πολύ τη νέα του ομάδα. Μπορεί να έχει μαλακώσει λίγο τώρα πια αλλά μπορεί εύκολα να προκαλέσει πυροτεχνήματα», έγραψε ο Μπραντλ.

Ο Αλόνσο βρήκε στην Aston Martin τη χρονική διάρκεια συμβολαίου που αποζητούσε και παράλληλα θα έχει ξανά το ρόλο του ηγέτη. Αντίθετα, στην Alpine θα περιοριζόταν σε δεύτερο ρόλο, πράγμα που φημολογείται πως αντικατοπτριζόταν και στα χρήματα που του προσέφεραν οι Γάλλοι για το 2023, τα οποία λέγεται πως ήταν λιγότερα από εκείνα που θα έπαιρνε ο Όκον!

Φερνάντο Αλόνσο

Φωτογραφίες: Alpine F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!