Formula 1: Τι περιμένει η Aston Martin από τον Αλόνσο

Κώστας Παστρίμας
Formula 1: Τι περιμένει η Aston Martin από τον Αλόνσο
Ο επικεφαλής της ομάδας Μάικ Κρακ μίλησε για τις προσδοκίες που δημιουργεί η ένταξη του Ισπανού.

Η ανακοίνωση της Aston Martin F1 αμέσως μετά το GP Ουγγαρίας ότι εξασφάλισε τις υπηρεσίες του Φερνάντο Αλόνσο για τα επόμενα χρόνια, στη θέση του Σεμπάστιαν Φέτελ, προκάλεσε... παλιρροϊκά κύματα στο χώρο της Formula 1, με επιπτώσεις σε διάφορα σημεια των πάντοκ. Οι άνθρωποι της βρετανικής ομάδας κινήθηκαν με ταχύτητα και μυστικότητα για να εντάξουν τον Ισπανό πρωταθλητή στο δυναμικό τους, στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να ανέβουν επίπεδο και να πλησιάσουν στην κορυφή.

Ο επικεφαλής της Aston Martin F1 Μάικ Κρακ μίλησε για αυτήν τη μεγάλη μεταγραφή και ξέρει ότι η ομάδα του πήρε έναν ολοκληρωμένο οδηγό: «Ο Φερνάντο έχει αυτό το 'δολοφονικό ένστικτο' και ξέρεις πως ό,τι και να γίνει, πάντα θα τα δίνει όλα και θα παίρνει το 100% από το μονοθέσιο και από την ομάδα. Η ικανότητά του στους αγώνες είναι εξαιρετική και σχηματίζεται από έναν τρομερό συνδυασμό αυτοπεποίθησης, ενστίκτου και ευφυΐας. Θα απαιτήσει πολλά από εμάς αλλά αυτό είναι κάτι που περιμένουμε από έναν πολυπρωταθλητή. Ο Φερνάντο θα είναι η κινητήρια δύναμή μας για να ανέβουμε ψηλότερα και, όπως όλοι στην ομάδα, ανυπομονώ να δουλέψω μαζί του».

Ο Κρακ επανέλαβε ότι η πρόσληψη του Αλόνσο είναι ένας ακόμα τρόπος η Aston Martin να δείξει ότι έχει υψηλούς στόχους και σκοπεύει να γίνει μια ομάδα που θα κερδίζει: «Η ένταξη του Φερνάντο στην ομάδα είναι μια σαφής δήλωση των προθέσεών μας στην Aston Martin F1. Δεν είμαστε εδώ απλώς για να συμμετέχουμε. Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε. Είμαστε στην πορεία προς την κορυφή και η απόφαση του Φερνάντο να έρθει στην ομάδα μας -να πιστέψει ένας οδηγός του διαμετρήματός του στο έργο μας- είναι μεγάλο κομπλιμέντο για την ομάδα και για τη δουλειά που κάνουμε. Η προοπτική να έχουμε τον Φερνάντο και τον Λανς (Στρολ) στο μονοθέσιό μας του χρόνου είναι εξαιρετικά συναρπαστική».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!