MotoGP: Ο Αλέιξ Εσπαργκαρό έτρεξε με κάταγμα στη φτέρνα

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Ο Αλέιξ Εσπαργκαρό έτρεξε με κάταγμα στη φτέρνα
Η τρομακτική πτώση στο Σίλβερστον είχε σοβαρό αντίκτυπο στον αναβάτη της Aprilia.

Ο Αλέιξ Εσπαργκαρό είχε το Σάββατο που μας πέρασε μια πολύ τρομακτική πτώση, όταν «εκτοξεύτηκε» από τη μοτοσικλέτα του με ταχύτητα πάνω από 160 χλμ/ώρα και χτύπησε με δύναμη στην άσφαλτο. Ο Ισπανός αναβάτης της Aprilia απομακρύνθηκε από το σημείο με φορείο και επέστρεψε στο γκαράζ της ομάδας του υποβασταζόμενος.

Αυτό όμως δεν τον σταμάτησε από το να πάρει μέρος στις κατατακτήριες δοκιμές λίγη ώρα μετά και να εξασφαλίσει την 6η θέση στην εκκίνηση ούτε από το να τρέξει στον αγώνα και να τερματίσει στην 9η θέση.

aleix espargaro

Επιστρέφοντας στη Βαρκελώνη, ο Εσπαργκαρό υποβλήθηκε σε περαιτέρω εξετάσεις, στις οποίες διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί κάταγμα στη φτέρνα του δεξιού ποδιού. Το καλό είναι ότι το κάταγμα αυτό δεν χρειάζεται χειρουργική επέμβαση και οι γιατροί συνέστησαν στον Ισπανό απόλυτη ξεκούραση 7 ημερών, στις οποίες δεν θα πρέπει να πατάει το πόδι του και να χρησιμοποιεί πατερίτσες.

Ο στόχος της Aprilia, και προφανώς του ίδιου του Ισπανού, είναι να βρίσκεται στην καλύτερη φυσική κατάσταση στον επόμενο αγώνα του MotoGP, που θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες, το 3ήμερο 19-21 Αυγούστου στην Αυστρία. Ο Αλέιξ Εσπαργκαρό φέτος διεκδικεί με αξιώσεις το πρωτάθλημα αναβατών και αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας, 23 βαθμούς πίσω από τον Φάμπιο Κουαρταραρό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!