Formula 1, Ουγγαρία: Το παρασκήνιο της πρώτης ημέρας δράσης (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1, Ουγγαρία: Το παρασκήνιο της πρώτης ημέρας δράσης (vid)
Όσα συνέβησαν εκτός πίστας και πέρα από τα φώτα στο σιρκουί του Χανγκαρόρινγκ. Αποστολή-Ουγγαρία: Πάνος Σεϊτανίδης.

Η δράση έχει αρχίσει για τα καλά στην Ουγγαρία, με την πίστα του Χανγκαρόρινγκ να φιλοξενεί ένα ενδεχομένως κρίσιμο Grand Prix. Με τη μεταξύ τους διαφορά να έχει ανοίξει στους 63 πόντους, ο Σαρλ Λεκλέρ θέλει όσο τίποτα να τερματίσει ψηλότερα από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Μαξ Φερστάπεν.

Η Ferrari ξεκίνησε δυναμικά, ήταν ταχύτερη στο FP1 και το FP2 αλλά τα αγωνιστικά της Παρασκευής τα αναλύσαμε. Ας δούμε και τα εξωαγωνιστικά. Ξεκινώντας από το πρόσωπο της ημέρας που δεν ήταν άλλος από τον Φερνάντο Αλόνσο!

Ο Ισπανός ήταν ανταγωνιστικός – φαίνεται πως η τούρτα γενεθλίων δεν του κάθισε βαριά! Ο οδηγός της Alpine έκλεισε τα 41 και συνεχίζει απτόητος, σπάζοντας συνεχώς νέα ρεκόρ. Πάντως αποδείχθηκε πως στη γαλλική ομάδα ξέρουν καλύτερα να οδηγούν και να δουλεύουν πάνω στο μονοθέσιο, παρά να τραγουδούν!

Η Alpine του Σαφνάουερ

Μιλώντας για την Alpine, σε πρόσφατη συζήτησή μας, ο διευθυντής της ομάδας, Ότμαρ Σαφνάουερ, μου μιλούσε με αρκετό πάθος για το νέο εταιρικό αυτοκίνητό του. Την A110S την οποία εντόπισα παρκαρισμένη στο πάρκινγκ του Χανγκαρόρινγκ.

Σαρλ Λεκλέρ

Πίσω στα paddock, μιας και ακόμα οι οδηγοί δεν είχαν την πίεση που φέρνουν οι επίσημες διαδικασίες, αφιέρωσαν χρόνο σε μικρούς τους θαυμαστές, για αυτόγραφα και φωτογραφίες. Όμως δεν ήταν μόνο οδηγοί από το σημερινό grid. Με μεγάλη χαρά συναντήσαμε έναν παλιό γνώριμο, που μάλιστα είχαμε κάποια στιγμή υποδεχθεί και στην Ελλάδα!

Ο λόγος για τον Χέικι Κοβαλάινεν, άλλοτε οδηγό των Renault, McLaren, Team Lotus, Lotus και Caterham, που μάλιστα είχε κερδίσει στην Ουγγαρία το 2008! Εκείνη ήταν η μοναδική νίκη της καριέρας του. Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί του, σε μία συνέντευξη που ελπίζουμε να βρείτε ενδιαφέρουσα.

Ιατρικό Αυτοκίνητο και Αυτοκίνητο Ασφαλείας

Όμως δεν ήταν η μόνη, αφού περάσαμε χρόνο και με τον Καρλ Ράιντλερ, τον οδηγό του Ιατρικού Αυτοκινήτου στο συγκεκριμένο αγώνα. Ο Αυστραλός μας μίλησε για τις ιδιαιτερότητες του ρόλου του, τις απαιτήσεις αλλά και τη συνεργασία με τον Δόκτωρ Ίαν Ρόμπερτς που κάθεται στο δεξί μπάκετ της Aston Martin DBX.

Καρλ Ράιντλερ

Πριν το φινάλε της ημέρας, επισκεφτήκαμε τα paddock του W Series, του πρωταθλήματος με grid αμιγώς αποτελούμενο από εκπροσώπους του όμορφου φύλου. Τα μονοθέσιά τους ήταν παραταγμένα στα γκαράζ, πολλά εκ αυτών «λυμένα» με μηχανικούς να δουλεύουν σε αυτά. Πως να αντισταθούμε σε μερικές ματιές από την «κλειδαρότρυπα»;

W Series

Όσο για το τέλος, καλοκαιράκι έχουμε, πολλοί ονειρεύεστε Αιγαίο αλλά μεταξύ μας, πιστεύω κάθε petrolhead που διαβάζει αυτό το κείμενο θα συμφωνήσει: Ποια Σαντορίνη; Σαν το ηλιοβασίλεμα στο Χανγκαρόρινγκ, δεν έχει!

Χανγκαρόρινγκ

Φωτογραφίες: Πάνος Σεϊτανίδης

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!