gMotion 88: Η καλύτερη ενημέρωση για την αυτοκίνηση

Νίκος Γιαννούλας
gMotion 88: Η καλύτερη ενημέρωση για την αυτοκίνηση
Με υπόκρουση τα τζιτζίκια ή τον παφλασμό των κυμάτων, το νέο τεύχος του gΜotion αποτελεί και τον Ιούλιο το ιδανικό Μέσο για να γνωρίζετε ό,τι συμβαίνει στον κόσμο του αυτοκινήτου και την μοτοσικλέτας.

Χαλαρά και πολύ εύκολα, με ένα κλικ στο κινητό, το tablet ή τον υπολογιστή σας, το gmotion 88 by gazzetta ανοίγει την πόρτα που οδηγεί στον υπέροχο κόσμο της αυτοκίνησης. Εντελώς δωρεάν, όλα τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, όλες οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, μαζί με τις πιο συναρπαστικές στιγμές των διεθνών motorsport και αποκλειστικές συνεντεύξεις, ζωντανεύουν στις σελίδες του.

Συνεντεύξεις και ρεπορτάζ που θα συζητηθούν

Αυτό το μήνα ο Κώστας Μπιτσικώκος μιλά αποκλειστικά με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και ο Πάνος Σεϊτανίδης με τον Τεχνικό Διευθυντή Μονοθέσιων της FIA και πιο σημαντικό Έλληνα που έχει περάσει ποτέ από την F1, τον Νικόλα Τομπάζη.

Στην Ε.Ε. εντωμεταξύ παίρνουν το θέμα της οδικής ασφάλειας πολύ σοβαρά και εντάσσουν πολλά προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης στο βασικό εξοπλισμό επιβατικών αυτοκινήτων, επαγγελματικών van, φορτηγών και λεωφορείων, όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό ρεπορτάζ Safety First.

Αυτοκίνητα που κολάζουν

Το μήνα που μας πέρασε γνωρίσαμε από κοντά δύο πολύ σημαντικά SUV: τη νέα BMW X1, η οποία θα διατίθεται και αμιγώς ηλεκτρική και το νέο Nissan Ariya, το οποίο οδηγήσαμε μάλιστα στη Στοκχόλμη.

Ωστόσο, το εξώφυλλο του τεύχους αλλά και τις καρδιές μας μονοπώλησε τον Ιούλιο η Porsche 911 Carrerra 4S, που κλείνει με τον πιο συναρπαστικό τρόπο το κεφάλαιο των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Η πλήρης δοκιμή της -με τον κορυφαίο Έλληνα οδηγό αγώνων Ανδρέα Λασκαράτο πίσω από το τιμόνι- αποτελεί ένα φόρο τιμής στο πιο εμβληματικό σπορ αυτοκίνητο όλων των εποχών.

Ένα ακόμα πολυαναμενόμενο SUV, η νέα Alfa Romeo Tonale η οποία σχεδιάστηκε από τον Έλληνα Αλέξανδρο Λιώκη, αποτελεί το δεύτερο αντικείμενο πλήρους δοκιμής.

Για αρκετό καιρό, θα έχουμε στα χέρια μας το Volkswagen T-Cross, το πολύ πετυχημένο συμπαγές SUV της γερμανικής μάρκας, στην έκδοση Life με τον κινητήρα 1.0 TSi των 95 ίππων. Δείτε ποιες είναι εντυπώσεις μας, μετά από ένα περίπου μήνα και 1.000 χιλιόμετρα.

Την πιο συναρπαστική εκδοχή της ηλεκτρικής εποχής στην αυτοκίνηση σηματοδοτούν δύο νέα οικογενειακά SUV: Τα Kia EV6 και Volkswagen ID.4, τα οποία συγκρίνουμε και ανακαλύπτουμε μια νέα διάσταση στις μετακινήσεις μας.

Αγώνες που κόβουν την ανάσα

Στο πεδίο των αγώνων, η F1 μας κρατά συνεχώς σε εγρήγορση, με τη μάχη να κλείνει για το καλοκαιρινό διάλειμμα υπέρ της Red Bull μεν, αλλά με τη Ferrari να απειλεί και τη Mercedes να... καραδοκεί. Δείτε τι έγινε στους αγώνες του Σίλβερστον στην Αγγλία, στην Αυστρία και στη Γαλλία και πως έχει διαμορφωθεί η κατάταξη στο πρωτάθλημα.

Το WRC πέρασε από την Εσθονία, όπου ο Ροβάνπερα έκανε πάλι το θαύμα του, ενώ το πρόγραμμα F1 in Schools επιστρέφει δριμύτερο και είναι πιο ενδιαφέρον παρά ποτέ, καθώς τα Ελληνόπουλα που συμμετέχουν έχουν φέρει σημαντικές διακρίσεις.

Μοτοσικλέτες που συναρπάζουν

Οι δύο τροχοί κυλούν με ταχύτητα υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Ορφανού, ο οποίος έφτασε με τη νέα Triumph Tiger 1200 έως το Μαυροβούνιο, οδηγώντας για χιλιάδες χιλιόμετρα σε άσφαλτο και χώμα. Τέτοιες δοκιμές, σπανίζουν.

Επίσης με το Voge 500 AC ο Βασίλης απόλαυσε διαδρομές στην πόλη και στην εξοχή, πολύ ευχάριστα, οικονομικά και με μοναδικό στιλ.

Μην ξεχνάτε να οδηγείτε ήρεμα, με ευγένεια και όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν σβέλτα, απολαμβάνοντας τη διαδικασία. Οι καλύτεροι οδηγοί είναι αυτοί που πάντα γυρίζουν πίσω...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ GMOTION 88 ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

gmotion 88

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!