Φέτελ: Οι ομάδες της Formula 1 λένε «αντίο» στον Γερμανό

Φέτελ: Οι ομάδες της Formula 1 λένε «αντίο» στον Γερμανό
Με λόγια αγάπης και σεβασμού, οι ομάδες της F1 και όχι μόνο αποτίουν φόρο τιμής στον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Λίγο πριν ξεκινήσει η αγωνιστική δράση στο Χανγκάρορινγκ, ο Σεμπάστιαν Φέτελ ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από τη Formula 1 στο τέλος του 2022. Η είδηση αυτή προκάλεσε αναταραχή στα paddock της Ουγγαρίας, με την Aston Martin να βλέπει τον 4 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να την αφήνει για νέες περιπέτειες το 2023.

Ο Φέτελ είναι ένας από τους πιο αγαπημένους οδηγούς στο grid της Formula 1 και όπως είναι λογικό η είδηση της αποχώρησής του, προκάλεσε λύπη στους φίλους του αθλήματος. Ήδη η Red Bull Racing με την οποία κατέκτησε τα πρωταθλήματά του ο Γερμανός, τον ευχαρίστησε για όλα όσα προσέφερε. Όμως δεν ήταν η μοναδική.

Η Scuderia Ferrari, η παιδική αγάπη του Φέτελ, με ανάρτησή της στα social media, ανέφερε πως ήταν τιμή της που μοιράστηκε τόσες πολλές αναμνήσεις με τον Γερμανό.

Η Williams ήταν ακόμη μία ομάδα που ευχαρίστησε τον 35χρονο για την προσφορά του στο σπορ. Μάλιστα, υπήρξε δοκιμαστής της για μία μόλις σεζόν, το 2005.

Η McLaren με τη σειρά της, χαρακτήρισε τον 4 φορές πρωταθλητή, «Θρύλο».

H Alpine δεν παρέλειψε να στείλει κι εκείνη με τη σειρά της συγχαρητήρια για μια άκρως επιτυχημένη καριέρα.

Ευχαριστήριο μήνυμα μέσω του Twitter έστειλε και ο πρόεδρος της FIA, Μοχάμπεντ Μπεν Σουλαγέμ προς τον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Στην πλούσια καριέρα του, ο Γερμανός κατέκτησε 53 νίκες και τέσσερα πρωταθλήματα, όντας ένας από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς στην ιστορία της Formula 1.

Φωτογραφίες: Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!