Formula 1, Γαλλία: Το... χειροφίλημα του Αλεζί στον Λεκλέρ (vid)

Πανευτυχής ήταν ο Ζαν Αλεζί με την pole position του Σαρλ Λεκλέρ στο Grand Prix της F1 στη Γαλλία, με τις αντιδράσεις του να μιλούν από μόνες τους.

Για όγδοη φορά στο 2022 η Scuderia Ferrari κατάφερε να πανηγυρίσει την 1η θέση σε κατατακτήριες δοκιμές. Ο Σαρλ Λεκλέρ κατέκτησε την έβδομη του pole position εφέτος και έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη στον αγώνα.

Μετά το τέλος του Q3, το ελαστικό της Pirelli για την επίτευξη της pole του το παρέδωσε ο Ζαν Αλεζί. Η αγάπη του Γάλλου για τη Ferrari δεν έχει όρια και χάρηκε τόσο πολύ με την πρωτιά στον αγώνα της πατρίδας του, που... φίλησε το χέρι του Λεκλέρ.

Δείτε αυτό το ιδιαίτερο στιγμιότυπο, στο video που ακολουθεί...

H Pirelli όντας ο αποκλειστικός προμηθευτής της Formula 1 από το 2011 απονέμει ένα ελαστικό στον οδηγό που κατακτά την pole position στις κατατακτήριες. Ο Λεκλέρ έχει μαζέψει τα περισσότερα ελαστικά στο 2022, μιας και έχει πάρει 7 poles έως τώρα.

Ο Αλεζί έχει τις περισσότερες συμμετοχές σε αγώνες της Formula 1 για οδηγό που κατάγεται από τη Γαλλία. Μάλιστα, η μία και μοναδική του νίκη είναι με τα χρώματα της Ferrari και ήρθε στο Grand Prix Καναδά το 1995. Όταν αποχώρησε από το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ στο τέλος του 2001, ο Αλεζί συνέχισε να οδηγεί αγωνιστικά GT της ιταλικής φίρμας σε αγώνες αντοχής. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο γιος του, Τζουλιάνο Αλεζί, ήταν μέλος της Ακαδημίας Οδηγών της Ferrari.

Η δωδέκατη μονομαχία του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας. Το Gazzetta θα «πατήσει γκάζι» από νωρίς, με όλα όσα πρέπει να ξέρετε ενόψει του αγώνα του Πολ Ρικάρ. Μάλιστα, θα έχουμε τρία LIVE, τα δύο εκ των οποίων στο Instagram!

Στις 15.40 ξεκινά το γραπτό LIVE του gazzetta.gr, με περιγραφή Στάθη Κοκορόγιαννη και σχόλιο από τον Πάνο Σεϊτανίδη. Με όσα θα συμβαίνουν στο Λε Καστελέ, ειδήσεις, παρασκήνιο, φωτογραφίες και videos.

Όσο για το Instagram, ισχύει το σταθερό πλέον, διπλό ραντεβού! Στις 15.55 με το «THE GRID» όπου ο Πάνος Σεϊτανίδης δίνει τις τελευταίες πληροφορίες και περιγράφει την εκκίνηση του αγώνα και μετά, στις 18.30 υποδέχεται τον Τάκη Πουρναράκη και αναλύουν όσα συνέβησαν στο Grand Prix, στο «F1 POST RACE SHOW». Μη τα χάσετε!

Φωτογραφίες: Pirelli