Παραδόθηκε η τελευταία Bugatti Chiron Super Sport 300+

Παραδόθηκε η τελευταία Bugatti Chiron Super Sport 300+
H τελευταία θηριώδης Bugatti Chiron Super Sport 300+ πέρασε την πόρτα του γαλλικού εργοστασίου και είναι πλέον στα χέρια του ιδιοκτήτη της.

Το Hypercar των ρεκόρ, το δημιούργημα της γαλλικής φίρμας που έκανε τη φαντασία πραγματικότητα. Η τελευταία Bugatti Chiron Super Sport 300+, το μοντέλο που όπως μαρτυρά το όνομά του ξεπερνά σε τελική τα 300 μίλια την ώρα ή τα 482 χλμ/ώρα ολοκλήρωσε τον κύκλο παραγωγής της και πλέον βρίσκεται στον ιδιοκτήτη της.

Η αξία του μοντέλου ανέρχεται στα 3,2 εκατομμύρια ευρώ και αυτό που τo κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό είναι η κατασκευή μόλις 30 μονάδων. Η τελευταία Chiron Super Sport 300+ είναι σε χρώμα μαύρο, με αρκετά σημεία της να είναι γυμνά, εκθέτοντας το αμάξωμα από ανθρακόνημα. Επιπλέον συνδυάζει δύο πορτοκαλί Jet Orange ρίγες που εκτείνονται κατά μήκος του μοντέλου.

Bugatti Chiron Super Sport 300

Ο πρόεδρος της Bugatti, Κριστόφ Πιοσόν, δήλωσε: «Είναι στην ιστορία της Bugatti να έχει μοντέλα που διαμορφώνουν την εκάστοτε εποχή. Η Type 35 άλλαξε τους αγώνες ταχύτητας, η Type 41 άλλαξε την έννοια της χλιδής, η Type 57 SC έθεσε νέα δεδομένα σχεδιασμού και τώρα η Chiron Super Sport 300+ αγγίζει ταχύτητες που για πολύ καιρό πιστεύαμε πως δεν είναι πιθανές για ένα αυτοκίνητο παραγωγής. Τα επιτεύγματα του μοντέλου έχουν εξασφαλίσει ένα θρυλικό στάτους στα βιβλία ιστορίας της Bugatti και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που είδαμε και τα 30 μοντέλα της Chiron Super Sport 300+ να έχουν παραδοθεί σε ορισμένους από τους πιο παθιασμένους πελάτες μας».

Για να αγγίξει το τρομερό ρεκόρ τελικής ταχύτητας, άνω των 480 χλμ/ώρα, το κόσμημα της Bugatti διαθέτει τον W16 κινητήρα 8.0 λίτρων και αποδίδει τον εξωπραγματικό αριθμό των 1.600 ίππων. Ο αριθμός αυτός είναι κατά 100 άλογα υψηλότερος σε σχέση με την απλή έκδοση της Chiron.

Bugatti Chiron Super Sport 300

Για να επιτευχθούν τα ρεκόρ αυτά, οι μηχανικοί της γαλλικής φίρμας εξέλιξαν ένα ειδικό σύστημα διαχείρισης της θερμότητας στο κινητήριο σύνολο και το κιβώτιο. Επιπλέον, το αμάξωμα του μοντέλου έχει επεκταθεί κατά 25 εκατοστά, χάρη στη longtail έκδοση του πίσω μέρους.

Δείτε εδώ πόσους ίππους έβγαλε στο δυναμόμετρο η Chiron Super Sport.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!