Πόσους ίππους βγάζει η Bugatti Chiron Super Sport στο δυναμόμετρο; (vid)

Πόσους ίππους βγάζει η Bugatti Chiron Super Sport στο δυναμόμετρο; (vid)
Πόση ρεαλιστική είναι η ισχύς των 1.600 ίππων που δηλώνει η Bugatti; Την απάντηση δίνει ένα δυναμόμετρο για αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων.

Με την Chiron Super Sport η Bugatti θέλησε να σπάσει τους… περιορισμούς στο hypercar της. Στόχος της έκδοσης ήταν η μέγιστη ταχύτητα να ξεπεράσει κατά πολύ τα 400 χλμ/ώρα. Και πράγματι, η Chiron Super Sport είναι ικανή να αναπτύξει ταχύτητες έως 440 χλμ/ώρα. Μάλιστα ένα πρωτότυπο αυτοκίνητα, ξεπέρασε το καλοκαίρι του 2019 τα 490 χλμ/ώρα!

Πέρα από τις αεροδυναμικές βελτιώσεις, η Bugatti έχει επέμβει στον 8λιτρο W16 κινητήρα, με αποτέλεσμα η ισχύς των 1.500 ίππους στην «απλή» Chiron να αυξηθεί στους 1.600 ίππους. H γαλλική μάρκα θέλησε να διαπιστώσει την ισχύ που φθάνει στους τροχούς του hypercar και για να το καταφέρει, χρησιμοποίησε ένα δυναμόμετρο ειδικά σχεδιασμένο για αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων.

Σε σχέση με τα απλά δυναμόμετρα όπου ο τροχός έρχεται σε επαφή με δύο μικρούς κυλίνδρους, κάθε τροχός της Chiron Super Sport πατάει σε έναν μεγάλο κύλινδρο. Η συγκεκριμένη μέτρηση είναι περισσότερο ρεαλιστική και εμφανίζει μικρότερη απώλεια, καθώς ο τροχός έχει μόνο ένα σημείο επαφής, όπως ισχύει στο δρόμο.

Bugatti Chiron Super Sport

Όπως φαίνεται στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Bugatti, η ισχύς που περνά στους τροχούς της Chiron Super Sport όχι δεν είναι μικρότερη από την ονομαστική των 1.600 ίππων, αλλά αγγίζει τους 1.618,6 ίππους!

Οι παραδόσεις των Chiron Super Sport στους πελάτες της Bugatti έχουν ήδη αρχίσει, με τη βασική τιμή του hypercar να ανέρχεται σε 3,2 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!