Formula 1: O Φερστάπεν θέλει μία δεύτερη ευκαιρία για τον Βιπς

Formula 1: O Φερστάπεν θέλει μία δεύτερη ευκαιρία για τον Βιπς
Συγχωροχάρτι από τον παγκόσμιο πρωταθλητή της F1 προς τον οδηγό της Formula 2, Γιούρι Βιπς, που έχασε τη θέση του στη Red Bull Racing για ρατσιστικά σχόλια κατά τη διάρκεια livestream.

Στον προηγούμενο αγώνα της Formula 1 στην Αυστρία, υπήρξαν ορισμένες δηλώσεις του επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, που δημιούργησαν ερωτηματικά σχετικά με το αν Γιούρι Βιπς είναι ακόμα μέρος της ακαδημίας της. Ο νεαρός Εσθονός οδηγός χρησιμοποίησε ρατσιστικές εκφράσεις κατά τη διάρκεια livestream και ως αποτέλεσμα έχασε τη θέση του ως αναπληρωματικός οδηγός και δοκιμαστής της αυστριακής ομάδας. Όμως τη θέση του στη Formula 2 δεν την έχασε, αφού παρά τις αντιδράσεις η Hightech δε διέκοψε τη συνεργασία τους.

Παρά την έντονη κριτική που υπάρχει προς το πρόσωπο του Βιπς, ο Μαξ Φερστάπεν, τέθηκε υπέρ του, καθώς πιστεύει πως του αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία. Ο Ολλανδός μίλησε σχετικά στο GPFans.com: «Ο κόσμος αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία. O Βιπς δεν είναι πια μέλος της Red Bull Racing ως αναπληρωματικός και δοκιμαστής. Νιώθω πως κάποιοι άνθρωποι αξίζουν μία δεύτερη ευκαιρία, μάλλον όχι τρίτη αλλά κάποια πράγματα μπορείς να τα πεις πολύ εύκολα. Μερικές φορές δεν μπορείς να σκεφτείς αν κάτι μπορεί να θίξει κόσμο. Γνωρίζω τον Γιούρι λίγο παραπάνω απ’ ότι οι περισσότεροι και στην πραγματικότητα είναι φοβερός τύπος. Νομίζω πως κατάλαβε τι έκανε λάθος διότι είναι σε μία πολύ δύσκολη θέση στην καριέρα του αυτή τη στιγμή, με όλους να του ασκούν κριτική. Είναι δίκαιο, γιατί αυτό που είπε ήταν λάθος. Διάβασα την ανακοίνωση της Formula 2 που είπαν πως δεν θα τον κρατούσαν αλλά πιστεύω πως αξίζει τη δεύτερη ευκαιρία για να δείξει πως έμαθε από το λάθος του και πως είναι καλός άνθρωπος».

Γιούρι Βιπς

Σε περίπτωση που δοθεί μία ακόμη ευκαιρία στον Βιπς, αυτή δεν θα είναι με τη Red Bull, καθώς ο σύμβουλός της σε θέματα Formula 1 και motorsport, Χέλμουτ Μάρκο, ξεκαθάρισε πως ο Εσθονός δεν σχετίζεται πλέον με τον οργανισμό της αυστριακής εταιρείας.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Ο Γιούρι Βιπς δεν έχει πλέον στήριξη από τη Red Bull. Πρέπει να είσαι υπεύθυνος για τις πράξεις σου και ως αποτέλεσμα η συνεργασία μας τελείωσε», ανέφερε ο Αυστριακός στο ΟRF Tirol.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!