Formula 2: Η Hitech κρατάει τον Βιπς, ο θεσμός αντιδράει

Formula 2: Η Hitech κρατάει τον Βιπς, ο θεσμός αντιδράει
Ο Εσθονός οδηγός παραμένει στις τάξεις της ομάδας της F2 για τον επόμενο αγώνα στο Σίλβερστον, παρά τις αντιδράσεις του θεσμού.

Ο Γιούρι Βιπς θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι νεοτέρας στη Formula 2 όπως ανακοίνωσε η ομάδα της Hitech. O Εσθονός οδηγός χρησιμοποίησε ρατσιστικές εκφράσεις κατά τη διάρκεια ενός livestream που έκανε ο φίλος του και έτερος οδηγός του πρωταθλήματος και μέλος της Ακαδημίας νέων οδηγών της Red Bull, Λίαμ Λόσον, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε δυσμενή θέση.

Τελικά, μετά από ενδελεχή έρευνα, η Red Bull επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της πως νεαρός οδηγός έχασε τη θέση του στην ακαδημία της λόγω της ρατσιστικής του συμπεριφοράς. Όμως παραδόξως, θα διατηρήσει τη θέση του στην ομάδα της Hitech στη Formula 2 - τουλάχιστον για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Ο επικεφαλής της Hitech, Όλιβερ Όουκς, είπε σχετικά: «Πήρα την απόφαση να κρατήσει ο Γιούρι τη θέση του στην F2 για το υπόλοιπο της σεζόν. Είναι μία απόφαση που σκεφτήκαμε πολύ σοβαρά. Το να του επιτρέπουμε να ολοκληρώσει τη σεζόν με τη Hitech είναι μία ευκαιρία να δείξει μέσω των πράξεών του τι άνθρωπος είναι. Ξεκαθάρισα πως η γλώσσα που χρησιμοποίησε ήταν ανεπίτρεπτη, αλλά επέλεξα να του δώσω την ευκαιρία να εξιλεωθεί. Δεν γνωρίζω γιατί είπε όσα είπε. Δεν ξέρω γιατί έπαιξε και έκανε ζωντανή μετάδοση εκείνη την ώρα. Αυτό που ξέρω είναι πως το να διακόπτεται το συμβόλαιό του με τη Red Bull λόγω των πράξεών του, είναι μία πολύ άσχημη εμπειρία για εκείνον και δεν την αξίζει. Η άποψή μου είναι πως καμία απολογία ή λέξεις δεν μπορούν να επιδιορθώσουν τη ζημιά που προκλήθηκε. Το να του επιτρέψουμε να αγωνίζεται με τη Hitech του δίνει την ευκαιρία να δείξει μέσω των πράξεών του πως έχει μετανιώσει. Αν ζούμε σε μία κοινωνία που κανένας δεν πρέπει να κάνει ένα λάθος, να απολογηθεί γι’ αυτό, να έχει την ευκαιρία να εξιλεωθεί και να μάθει από αυτό, τότε λέει πολλά για την κοινωνία που ζούμε».

Γιούρι Βιπς

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση της πρόθεσης της Hitech να κρατήσει τον Βιπς, η Formula 2 προέβη σε ανακοίνωση όντας δυσαρεστημένη με την απόφαση αυτή. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Μετά το πρόσφατο συμβάν που ενεπλάκη ο Γιούρι Βιπς, η Formula 2 θέλει να υπενθυμίσει πως η χρήση ρατσιστικής και μεροληπτικής γλώσσας, δεν πρέπει να είναι ανεκτή σε κανένα περιβάλλον».

Ο επόμενος αγώνας της Formula 2 θα διεξαχθεί στο Σίλβερστον το τριήμερο 1-3 Ιουλίου.

Φωτογραφίες: Hitech

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!