Formula E, Νέα Υόρκη: Αναγέννηση για Ντα Κόστα (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula E, Νέα Υόρκη: Αναγέννηση για Ντα Κόστα (vid)
Επιστροφή στις επιτυχίες για τον πρωταθλητή της σεζόν 2019/2020 στο θεσμό με τα αμιγώς ηλεκτρικά μονοθέσια.

Μετά το χάος που έφερε η βροχή στο ενδέκατο ePrix της έβδομης σεζόν της Formula E, στη δεύτερη συνεχόμενη μάχη στους δρόμους της Νέας Υόρκης ανέτειλε ο ήλιος του Αντόνιο Φέλιξ Ντα Κόστα.

Ο πρωταθλητής της σεζόν 2019/2020 γεύτηκε για πρώτη φορά φέτος τη χαρά της επιτυχίας, σε έναν αγώνα που είχε τον πλήρη έλεγχο. Ο οδηγός της DS TECHEETAH πανηγύρισε την pole position και στη συνέχεια, άντεξε στην πίεση των ανταγωνιστών του μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας στη δωδέκατη μάχη του 2022 για τη Formula E.

Αρχικά του Αλεξάντερ Σιμς (Mahindra Racing) και στην πορεία του Στόφελ Βαντούρν (Mercedes-EQ) που ήταν αυτός που τελικά ολοκλήρωσε το ePrix στη δεύτερη θέση. Μάλιστα, για τον Βέλγο αυτό το αποτέλεσμα ήταν σαν νίκη, αφού του επέτρεψε να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας οδηγών κι όχι μόνο αυτό – τοποθέτησε και τη γερμανική ομάδα στην κορυφή των κατασκευαστών!

Αντόνιο Φέλιξ ντα Κόστα

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Μιτς Έβανς της Jaguar TCS Racing, που μπήκε κι αυτός για τα καλά στη μάχη του τίτλου, πλησιάζοντας τον δεύτερο της βαθμολογίας Μορτάρα που έφυγε από το «Μεγάλο Μήλο» και τον δεύτερο αγώνα που έγινε εκεί, έχοντας μόνο τον ένα βαθμό της δέκατης θέσης στις αποσκευές του.

Τέταρτος τερμάτισε ο Σιμς ενώ τη πεντάδα συμπλήρωσε ο Σαμ Μπερντ της Jaguar, που παρότι εκκίνησε μόλις δέκατος-έκτος, κατάφερε να αναρριχηθεί στην κατάταξη και να βοηθήσει σημαντικά την προσπάθεια της βρετανικής ομάδας στο κυνήγι του τίτλου κατασκευαστών.

Η κατάταξη του 12ου αγώνα της Formula E

Formula E Νέα Υόρκη

Τα video highlights της μάχης της Νέας Υόρκης

Η βαθμολογία οδηγών μετά από 12 ePrix

Formula E Νέα Υόρκη

Η βαθμολογία κατασκευαστών

Formula E Νέα Υόρκη

Η συνέχεια

Απομένουν τέσσερα ePrix για το τέλος της σεζόν, σε διπλά ραντεβού στο Λονδίνο (30-31 Ιουλίου) και τη Σεούλ της Νότιας Κορέας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!