Formula 1: Τέλος από την FIA ο Μάσι

Formula 1: Τέλος από την FIA ο Μάσι
Ο άνθρωπος που με την απόφασή του έκρινε το παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1 το 2021, δεν είναι πλέον μέλος της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Η FIA γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της ότι ο πρώην Διευθυντής Αγώνων της Formula 1, Μάικλ Μάσι, δεν αποτελεί πλέον μέλος της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Όπως αναφέρει, ο Αυστραλός "αποφάσισε να αποχωρήσει από την FIA, επιστρέφοντας στην πατρίδα του, ώστε να είναι κοντά στην οικογένειά του και να αναζητήσει νέες προκλήσεις στην καριέρα του". Η FIA ευχαρίστησε τον Αυστραλό για τη συνεισφορά του και του ευχήθηκε τα καλύτερα για το μέλλον του.

Ο Μάσι ανέλαβε το ρόλο του Διευθυντή Αγώνων της Formula 1 το 2019 όταν ο έφυγε από τη ζωή ο Τσάρλι Ουάιτινγκ και ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών στο αμφιλεγόμενο φινάλε του 2021, στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι.

Ο Αυστραλός ήταν εκείνος που έκρινε ουσιαστικά την έκβαση του πρωταθλήματος οδηγών, αποφασίζοντας να φέρει το αυτοκίνητο ασφαλείας στα pit, ένα γύρο πριν το τέλος του αγώνα. Ως αποτέλεσμα, ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing που είχε φρέσκα ελαστικά, προσπέρασε τον Λιούις Χάμιλτον της Mercedes-AMG που είχε φθαρμένα ελαστικά και κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα.

Η Mercedes δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένη με τα όσα έγιναν στο φινάλε, ενώ εξέτασε το ενδεχόμενο να εφεσιβάλλει το αποτέλεσμα του πρωταθλήματος. Η FIA από τη μεριά της διεξήγαγε έρευνα σχετικά με τα όσα έγιναν στο Άμπου Ντάμπι, με το πόρισμά της να αναφέρει πως υπήρξε ανθρώπινο λάθος και πως ο Μάσι δεν ακολούθησε τους κανονισμούς της Formula 1.

Για τη σεζόν του 2022, η FIA αντικατέστησε τον Μάσι με τους Νιλς Βίτιχ και Εντουάρντο Φρέιτας. Όμως το κεφάλαιο «Μάσι» δεν έχει κλείσει στο σπορ, με τον επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, να έχει αποκαλύψει πως ο πρώην διευθυντής αγώνων δεν σεβόταν τους οδηγούς. Πρόσφατα μάλιστα, ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως ο Μάσι έκανε λάθος στο μεγάλο τελικό του 2021.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!