Formula 1: Ο Χόρνερ παραδέχεται πως ο Μάσι έκανε λάθος στον... τελικό του Άμπου Ντάμπι

Formula 1: Ο Χόρνερ παραδέχεται πως ο Μάσι έκανε λάθος στον... τελικό του Άμπου Ντάμπι
Για πρώτη φορά η Red Bull Racing παραδέχτηκε πως υπήρξαν λάθη στη διαχείριση του "μεγάλου τελικού" της F1 το 2021.

Το Grand Prix Άμπου Ντάμπι που ολοκλήρωσε την περασμένη ανατρεπτική χρονιά της Formula 1 είναι μέχρι και σήμερα αντικείμενο συζήτησης. O τρόπος με τον οποίο έπεσε η αυλαία στο πρωτάθλημα του 2021 προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση σε παγκόσμιο επίπεδο, με το σίριαλ να μην ολοκληρώνεται ακόμα και με την έκθεση της FIA που αναφέρει πως η Διεύθυνση Αγώνα δεν ακολούθησε τους αγωνιστικούς κανονισμούς.

Η Red Bull Racing που είδε τον Μαξ Φερστάπεν να αναδεικνύεται παγκόσμιος πρωταθλητής κατηγόρησε τη Mercedes πως εκείνη ευθύνεται για την απομάκρυνση του Μάσι. Όμως, ο επικεφαλής της, Κρίστιαν Χόρνερ, παραδέχθηκε στο The Cambridge Union πως ο πρώην Διευθυντής Αγώνων της Formula 1 έκανε λάθος στο Άμπου Ντάμπι.

«Έκανε ένα λάθος μόνο και αυτό ήταν που δεν άφησε όλα τα μονοθέσια να πάρουν το γύρο τους πίσω. Νομίζω πως είχαν μείνει τρία μονοθέσια στην ουρά και δεν κατάφεραν να πάρουν το γύρο τους πίσω. Αυτό ήταν το μοναδικό λάθος που έκανε», ανέφερε ο Βρετανός.

Κρίστιαν Χόρνερ

Ο 48χρονος στήριξε τον Μάσι, όμως τόνισε πως η ομάδα του είχε αδικηθεί την περασμένη χρονιά: «Πιστεύω πως ήταν σκληρό για τον ίδιο να εκτεθεί στο κοινό. Έπειτα, δεν ήταν ωραίοι οι χαρακτηρισμοί και η κακομεταχείριση που δέχθηκε στα social media χωρίς να έχει πραγματική υποστήριξη από την παγκόσμια ομοσπονδία. Υπήρχαν πολλές αποφάσεις που πήρε την περσινή χρονιά που νιώσαμε πως ήταν εναντίον μας, όπως οι κίτρινες σημαίες στο Κατάρ ή η επαφή με τον Λιούις Χάμιλτον στο Σίλβερστον. Τον λυπήθηκα, όμως, και πιστεύω πως έπρεπε να έχει περισσότερη υποστήριξη μετά το τέλος του πρωταθλήματος, καθώς βρισκόταν σε μία εξαιρετικά δύσκολη θέση».

Επιπλέον ο Χόρνερ τόνισε πως αν οι ρόλοι των οδηγών είχαν αντιστραφεί, τότε δεν θα υπήρχε η κατάσταση που επικρατεί τώρα: «Μερικές φορές αναρωτιέμαι πως θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα αν ο Χάμιλτον κέρδιζε το πρωτάθλημα στον τελευταίο γύρο; Θα ήταν μήπως ο ήρωας αντί για τον εχθρό; Πιστεύω πως αν δεν υπήρχε η ένσταση για το αποτέλεσμα, προφανώς ο ντόρος για το φινάλε του αγώνα θα ήταν πολύ μικρότερος αν η κατάσταση ήταν αντίστροφη».

F1 Άμπου Ντάμπι

Παρά τα όσα έγιναν στο φινάλε της περασμένης σεζόν, ο επικεφαλής της Red Bull Racing, τονίζει πως δεν ήταν ο καθοριστικός παράγοντας που έκρινε το πρωτάθλημα: «Η πραγματικότητα είναι πως ένα πρωτάθλημα κερδίζεται σε ολόκληρη τη χρονιά, όχι σε ένα μόνο αγώνα. Νομίζω πως με τον τρόπο που οδήγησε ο Μαξ πέρυσι, ορισμένες φορές όχι με το καλύτερο μονοθέσιο, με τις επιδόσεις που είχε, άξιζε το πρωτάθλημα σίγουρα. Νομίζω πως αυτά τα πράγματα συμβαίνουν περιστασιακά, κάποιες φορές υπάρχουν οριακές καταστάσεις στο σπορ».

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com, Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!