Formula 1: Αλλαγή σασί για τον Χάμιλτον, πυρετώδεις εργασίες στη Mercedes (vid)

Formula 1: Αλλαγή σασί για τον Χάμιλτον, πυρετώδεις εργασίες στη Mercedes (vid)
Η Mercedes-AMG F1 αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγή σασί για τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή.

Μπορεί η προσοχή να στρέφεται πάνω στους οδηγούς της Formula 1 που είναι οι προφανείς ήρωες αυτού του σπορ, υπάρχουν όμως και οι αφανείς ήρωες – οι μηχανικοί που συχνά καλούνται να καταβάλλουν τιτάνιες προσπάθειες.

Όπως για παράδειγμα οι μηχανικοί της Mercedes-AMG F1 που μετά το διπλό ατύχημα των Λούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ κατά τη διάρκεια του Q3 των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix Αυστρίας.

Όπως τόνισε η Γερμανική ομάδα, αμέσως μετά το πέρας της μάχης της pole position ξεκίνησε ένα εξάωρο πλάνο εργασιών. Οι τρεις ώρες το απόγευμα της Παρασκευής και οι άλλες τρεις το πρωί του Σαββάτου.

Στο πλαίσιο αυτό, άλλαξαν σασί στο μονοθέσιο του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, επιδιόρθωσαν το πάτωμα και τις αεροτομές, έκαναν ενδελεχείς ελέγχους στην υβριδική μηχανή και… άλλα που δε θα μάθουμε ποτέ.

Μάλιστα, παρών στην όλη διαδικασία και την προσπάθειά τον μηχανικών ήταν και ο ίδιος ο Χάμιλτον, που τόνισε πως καλή δουλειά κάνουν όλοι στο γκαράζ.

Πέραν της προσπάθειας, υπήρχε κι αποτέλεσμα, αφού οι W13 E Performance συμμετείχαν κανονικά στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix στο Red Bull Ring. Ο Ράσελ σημείωσε τον έβδομο καλύτερο χρόνο και ο Χάμιλτον τον ένατο.

Όσο για την υπόλοιπη δράση του Σαββατοκύριακου, το Gazzetta θα σας προσφέρει όπως πάντα την πληρέστερη ενημέρωση. Το Σάββατο στις 17.10 ξεκινά το LIVE για τον Αγώνα Sprint ενώ την Κυριακή, το αντίστοιχο LIVE είναι στις 15.30.

Gazzetta Live

Όμως έχουμε και διπλό ραντεβού στο Instagram του Gazzetta. Ο Πάνος Σεϊτανίδης παρουσιάζει το «THE GRID» στις 15.55 με τα τελευταία νέα για τη μάχη της Αυστρίας και LIVE περιγραφή της εκκίνησης ενώ γύρω στις 18.15, θα σχολιάσει όσα θα έχουν συμβεί στον αγώνα, μαζί με τον Τάκη Πουρναράκη, στο «F1 POST RACE SHOW».

Και αυτό το Σαββατοκύριακο, η F1 «τρέχει» στο Gazzetta!

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!