Formula 1, Αυστρία: 1-2 η Ferrari με τον Σάινθ στην κορυφή στο FP2

Formula 1, Αυστρία: 1-2 η Ferrari με τον Σάινθ στην κορυφή στο FP2
O Κάρλος Σάινθ της Scuderia Ferrari ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη δεύτερη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών, πριν από τον Αγώνα Sprint.

Οι ελεύθερες δοκιμές για το Grand Prix Αυστρίας ολοκληρώθηκαν, με τη Ferrari διά χειρός Κάρλος Σάινθ να βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης. Ο Ισπανός με τη μαλακή γόμα σημείωσε το 1:08,610 και ήταν μισό δέκατο του δευτερολέπτου μπροστά από τον teammate του, Σαρλ Λεκλέρ.

Από κοντά ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing, που αργότερα στον Αγώνα Sprint θα εκκινήσει από την πρώτη θέση. Θετικά τα νέα για τους φίλους της Mercedes-AMG, με τον Λιούις Χάμιλτον να πραγματοποιεί μερικούς γύρους στη δεύτερη περίοδο δοκιμών.

Ας δούμε τι έγινε αναλυτικά στο FP2 του GP Αυστρίας. Με το που ξεκίνησε η διαδικασία, τα πρώτα μονοθέσια βγήκαν στην πίστα για να πραγματοποιήσουν τα πρώτα τους περάσματα. Στη διαδικασία αυτή οι ομάδες δεν κυνήγησαν χρόνους, αλλά ρυθμό αγώνα.


Ενώ αρκετά μονοθέσια ήταν στην πίστα, στη Mercedes έκαναν αγώνα δρόμου ώστε να επισκευάσουν τα μονοθέσια των Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ και να βγουν να γράψουν μερικούς γύρους.

Ο Φερστάπεν είχε το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά, όντας ταχύτερος των δύο οδηγών της Ferrari. Ο Ολλανδός φορούσε τη μαλακή γόμα ελαστικών, ενώ τα κόκκινα μονοθέσια είχαν τη μέση γόμα. Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών, ο οδηγός της Red Bull Racing είχε ως ταχύτερη επίδοση το 1:08,966 και ήταν ένα δέκατο του δευτερολέπτου μπροστά από τον Λεκλέρ.

Ο Ράσελ βγήκε στην πίστα με τη μαλακή γόμα ελαστικών και δεν άργησε να ανέβει στην 3η θέση. Μέχρι εκείνο το σημείο μόνο οι δύο οδηγοί της Alpine και ο Χάμιλτον δεν είχαν ολοκληρώσει χρονομετρημένη προσπάθεια.

Με το χρόνο να κυλά, είδαμε τις δύο A521 στην πίστα, με τον Φερνάντο Αλόνσο να σκαρφαλώνει συνεχώς στην κατάταξη. Σιγά-σιγά, όλοι πέρασαν σε νέο σετ ελαστικών, με τους χρόνους να βελτιώνονται. Ο Φερστάπεν βελτίωσε την ταχύτερη επίδοση και πλέον πίσω του είχε τους Οκόν και Αλόνσο. Η Ferrari αποφάσισε σε εκείνο το σημείο να βάλει τη μαλακή γόμα στους οδηγούς της και ο Λεκλέρ έγραψε τον ταχύτερο χρόνο μέχρι εκείνο το σημείο στο 1:08,660. Ο Σάινθ τον ξεπέρασε λίγο αργότερα κατά μισό δέκατο του δευτερολέπτου, φέρνοντας τη Ferrari στο 1-2.

Με 14 λεπτά να απομένουν, ο Χάμιλτον βγήκε στην πίστα για πρώτη φορά στο FP2 και φορούσε τη μαλακή γόμα ελαστικών. Η πρώτη του προσπάθεια τον έφερε στην 9η θέση στην κατάταξη 0,740 δευτερόλεπτα πίσω από τον teammate του. Αυτός που έκανε 23 γύρους με τη μαλακή γόμα ήταν ο Ζου της Alfa Romeo, κάτι το οποίο μπορεί να μαρτυρά την επιλογή ελαστικών για τον Αγώνα Sprint 24 γύρων αργότερα μέσα στη μέρα.

Στα τελευταία λεπτά δεν είδαμε ιδιαίτερες αλλαγές στην κατάταξη, με τις ομάδες να ακλουθούν πιστά τα προγράμματά τους δίχως προβλήματα.

Η δράση συνεχίζεται στις 17:30 ώρα Ελλάδος με τον Αγώνα Sprint. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta από τις 17:00 όπου θα σας βάλει στο κλίμα του αγώνα.

Αποτελέσματα FP2 GP Αυστρίας

F1 Αυστρία

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!