MotoGP: O Μπανάια είχε τροχαίο ατύχημα στην Ισπανία ενώ ήταν πιωμένος

MotoGP: O Μπανάια είχε τροχαίο ατύχημα στην Ισπανία ενώ ήταν πιωμένος
Σε περιπέτειες μπήκε ο αναβάτης της Ducati αφού τράκαρε το αυτοκίνητό του στην Ίμπιζα ενώ είχε καταναλώσει αλκοόλ πάνω από το όριο.

Ο Πέκο Μπανάια κάνει διακοπές στην Ίμπιζα της Ισπανίας αυτόν τον καιρό, αφού το MotoGP διανύει το καλοκαιρινό του διάλειμμα, αλλά δεν τις απολαμβάνει ιδιαίτερα. Όπως αναφέρουν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, ο 25χρονος Ιταλός αναβάτης της Ducati είχε ένα ανώδυνο τροχαίο ατύχημα με το αυτοκίνητο που οδηγούσε τα ξημερώματα της Τρίτης, αφού δεν τραυματίστηκε ούτε ο ίδιος ούτε κάποιος άλλος.

bagnaia

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημά του, καθώς στο αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε μετά το ατύχημα διαπιστώθηκε ότι είχε επίπεδο αλκοόλ αρκετά πάνω από το επιτρεπόμενο όριο. Ο Μπανάια μετρήθηκε στα 0,87 mg/l, ενώ το όριο στην Ισπανία είναι 0,25 mg/l.

Ο ίδιος ο Πέκο Μπανάια εξήγησε τις συνθήκες του ατυχήματος με μια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Χθες βράδυ βρισκόμουν στην Ίμπιζα με φίλους και γιορτάζαμε τη νίκη μου στο Ολλανδικό GP. Καθώς έφευγα από την ντίσκο στις 3 π.μ, έφτασα σε μια πλατεία και βρέθηκα με τους εμπρός τροχούς σε ένα χαντάκι, χωρίς να εμπλακούν άλλα οχήματα ή άνθρωποι. Στο αλκοτέστ που μου έκανε η αστυνομία, βρέθηκε ότι το επίπεδο του αλκοόλ στο αίμα μου ήταν παραπάνω από αυτό που επιτρέπει η ισπανική νομοθεσία. Λυπάμαι για αυτό που συνέβη. Πρακτικά δεν πίνω καθόλου και αυτή ήταν μια σοβαρή απροσεξία που δεν έπρεπε να συμβεί. Ζητώ συγγνώμη από όλους και διαβεβαιώνω ότι έμαθα το μάθημά μου. Δεν θα ξαναοδηγήσω ποτέ αφού έχω πιει αλκοόλ. Ευχαριστώ».

Ο Μπανάια αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης για διάστημα από ένα ένα έως τέσσερα χρόνια. Από την πλευρά της Ducati δεν υπήρξε επίσημο σχόλιο για το συμβάν.

Φωτογραφίες: Ducati/Periodico de Ibiza

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!