Μητσοτάκης για τιμές καυσίμων: «Θα υπάρξει ανακούφιση των πολιτών, ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών» (vid)

Μητσοτάκης για τιμές καυσίμων: «Θα υπάρξει ανακούφιση των πολιτών, ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών» (vid)
Ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την επαναφορά του μέτρου της κάρτας καυσίμων για τους επόμενους μήνες.

Ανακοινώσεις για νέα κυβερνητική επιδότηση στις τιμές των καυσίμων θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη που θα μεταδοθεί το βράδυ της Τρίτης από την ΕΡΤ, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι το μέτρο θα είναι ανάλογο με την προηγούμενη παρέμβαση, δηλαδή την κάρτα Fuel Pass.

«Ίσως γίνει με πιο ενισχυμένο τρόπο, πιστεύω ότι το αντέχουμε δημοσιονομικά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Η παρέμβαση θα αφορά τους επόμενους μήνες, ενόψει της περιόδου των διακοπών. «Θα πρέπει να υπάρξει μία ανακούφιση των πολιτών, ειδικά ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών για να υπάρχει μία ανάσα ως προς τις μετακινήσεις για τα έξοδα των καυσίμων», δήλωσε.

Αναλυτικά η δήλωση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Θα υπάρχει παρέμβαση και στη βενζίνη και οι ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα από το οικονομικό επιτελείο. Πιστεύω ότι ο τρόπος με τον οποίο έχουμε παρέμβει μέχρι σήμερα δίνει ένα περίγραμμα του πώς ενδεχομένως θα παρέμβουμε από εδώ και στο εξής. Ίσως και με πιο ενισχυμένο τρόπο. Θέλουμε να κάνουμε μία παρέμβαση για τους επόμενους μήνες, πιστεύω ότι το αντέχουμε δημοσιονομικά. Και θα πρέπει να υπάρξει μία ανακούφιση των πολιτών, ειδικά ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών για να υπάρχει μία ανάσα ως προς τις μετακινήσεις για τα έξοδα των καυσίμων. Θα αφορά τους επόμενους μήνες».

Είχε προηγηθεί το μεσημέρι της Τρίτης σχετική αναφορά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!