Formula 1: Το εντυπωσιακό αλλά ανούσιο σερί του Λεκλέρ (vid)

Formula 1: Το εντυπωσιακό αλλά ανούσιο σερί του Λεκλέρ (vid)
Ο οδηγός της Scuderia Ferrari σαρώνει στις κατατακτήριες αλλά δίχως αυτό να οδηγεί σε νίκες.

Ο Σαρλ Λεκλέρ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, όγδοου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Για μία ακόμα φορά, ο Μονεγάσκος έκανε τον τέλειο γύρο την ιδανική στιγμή και επικράτησε του ανταγωνισμού.

Μάλιστα, μια ματιά στα πλασαρίσματά του στις φετινές μάχες της pole position, αποδεικνύει πως τα Σάββατα δεν έχει αντίπαλο! Προσέξτε: ήταν στην pole position στην πρεμιέρα του Μπαχρέιν, δεύτερος στο grid της Σαουδικής Αραβίας, στην pole στην Αυστραλία και δεύτερος στην πίστα της Ίμολα. Ακολούθησαν τέσσερις pole positions σε Μαϊάμι, Βαρκελώνη, Μονακό και τώρα στο Μπακού.

O ταλαντούχος οδηγός της ιταλικής ομάδας, έχει εκκινήσει όλους τους φετινούς αγώνες από την πρώτη σειρά του grid! Όμως ο 24χρονος κατάφερε να μετατρέψει σε νίκη μόνο τις 2 από τις 5 πρωτιές που είχαν προηγηθεί σε κατατακτήριες δοκιμές: στην πρεμιέρα του Σακχίρ και στη Μελβούρνη. Καλείται λοιπόν να αποδείξει πως όντως, η Ferrari έχει ανέβει ένα σκαλί στην απόδοσή της και πως μπορεί σε ρυθμό αγώνα να επικρατήσει της Red Bull Racing.

Σαρλ Λεκλέρ

Οι συνεχόμενες νίκες των ταύρων έχουν αλλάξει τα δεδομένα στις βαθμολογίες. Σε ατομικό επίπεδο, ο Λεκλέρ έχει πέσει δεύτερος, 9 πόντους πίσω από τον Μαξ Φερστάπεν. Μάλιστα πλέον απειλείται κι από τον Σέρχιο Πέρεζ που τον πλησίασε στους 6!

Σε ομαδικό επίπεδο, οι συνεχείς αποτυχίες έριξαν τη Scuderia Ferrari από την κορυφή, αφού έχει 199 πόντους έναντι 235 της Red Bull Racing.

Ο αγώνας της Κυριακής αρχίζει στις 2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας. Λίγο νωρίτερα αρχίζουν τα LIVE του Gazzetta, με το πρώτο ραντεβού να είναι στο Instagram!

Instagram Live

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!