Formula 1, Λεκλέρ: «Δεν περίμενα αυτήν την pole»

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1, Λεκλέρ: «Δεν περίμενα αυτήν την pole»
Ο οδηγός της Scuderia Ferrari χαρακτήρισε ξεχωριστή την pole position στο Grand Prix του Μπακού.

Ο Σαρλ Λεκλέρ ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής της μάχης των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, όγδοου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Ο Μονεγάσκος πανηγύρισε την έκτη φετινή του pole position, η οποία μάλιστα, αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη για εκείνον.

Στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας, ο οδηγός της Scuderia Ferrari είπε: «Νιώθω πολύ ωραία! Προφανώς όλες οι pole positions χαρίζουν ευχάριστα συναισθήματα αλλά αυτή, δεν την περίμενα. Νόμιζα πως οι Red Bull ήταν ταχύτερες από εμάς εδώ. Αυτή την εντύπωση είχα μετά το Q1 και το Q2. Στο τέλος όλα λειτούργησαν ιδανικά την κατάλληλη στιγμή, έκανα έναν καλό γύρο και είμαι πολύ χαρούμενος».

Ο 24χρονος πανηγύρισε την δέκατη-πέμπτη pole της καριέρας του στη Formula 1, την έκτη φετινή και μάλιστα, την τέταρτη συνεχόμενη! Ωστόσο, δεν κατάφερε να μετατρέψει καμία από τις προηγούμενες τρεις σε νίκη. Ένα αρνητικό σερί που ελπίζει να σπάσει στους δρόμους του Μπακού.

Σαρλ Λεκλέρ

«Ανυπομονώ για αύριο! Θα είναι ένας αγώνας που θα κριθεί από πολλούς παράγοντες. Η διαχείριση των ελαστικών παίζει σημαντικό ρόλο εδώ. Στη Βαρκελώνη και στο Μονακό νομίζω πως τα είχαμε πάει καλά σε αυτό τον τομέα και γενικά ο ρυθμός μας στους αγώνες, έχει ανέβει ένα σκαλοπάτι μετά την εισαγωγή των αναβαθμίσεων στο μονοθέσιό μας. Περιμένω με ενδιαφέρον να δω αν θα συμβεί το ίδιο κι εδώ», είπε ο Λεκλέρ.

Ο αγώνας της Κυριακής αρχίζει στις 2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας. Λίγο νωρίτερα αρχίζουν τα LIVE του Gazzetta, με το πρώτο ραντεβού να είναι στο Instagram!

Instagram LIVE

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!