MotoGP: Με το ένα πόδι εκτός ΚΤΜ ο Ολιβέιρα

MotoGP: Με το ένα πόδι εκτός ΚΤΜ ο Ολιβέιρα
Ο Πορτογάλος δηλώνει ότι δεν δέχεται να πάει στην Tech3 και το μέλλον του στην ΚΤΜ είναι παραπάνω από αβέβαιο.

Ο Μιγκέλ Ολιβέιρα διανύει μια χρονιά με μεγάλα σκαμπανεβάσματα ως εργοστασιακός αναβάτης της ΚΤΜ αλλά όπως εξελίσσονται τα πράγματα είναι πολύ πιθανό πως η σεζόν αυτή θα είναι η τελευταία του στην αυστριακή ομάδα.

Με την αγορά των αναβατών να βρίσκεται σε μεγάλη κινητικότητα, καθώς πολλά συμβόλαια λήγουν στο τέλος της χρονιάς και με την αποχώρηση της Suzuki από το MotoGP να έχει αφήσει «ελεύθερους» τους Τζοάν Μιρ και Άλεξ Ρινς, όλες οι ομάδες βρίσκονται στο στάδιο που αξιολογούν τις επόμενες κινήσεις τους.

Στην ΚΤΜ, διά στόματος του Αγωνιστικού Διευθυντή, Πιτ Μπάιρερ, έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι βρίσκονται σε συζητήσεις με τους Τζακ Μίλερ και Άλεξ Ρινς. Ο Μπάιρερ επίσης παραδέχτηκε ότι ο Μιγκέλ Ολιβέιρα, που είναι ο ένας από τους εργοστασιακούς αναβάτες της ΚΤΜ, μαζί με τον Μπραντ Μπίντερ, πρέπει να είναι ανοιχτός σε μια πιθανή μετακίνηση στη δορυφορική ομάδα του αυστριακού εργοστασίου, την Tech3.

oliveira

Ο 27χρονος Πορτογάλος όμως δεν έχει καμία διάθεση να «υποβιβαστεί» στη δορυφορική ομάδα και το δήλωσε ευθέως μετά τον αγώνα στο Μουτζέλο: «Κοιτάζω τις επιλογές μου εκτός ΚΤΜ. Τους έχω πει ότι δεν δέχομαι τη θέση στην Tech3 και θέλω να κρατήσω την εργοστασιακή θέση. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, σίγουρα θα αρχίσω να σκέφτομαι άλλες εναλλακτικές».

Ποιες όμως μπορεί να είναι αυτές οι εναλλακτικές; Για τον Ολιβέιρα θα είναι δύσκολο να βρει άλλη εργοστασιακή μοτοσικλέτα, καθώς σε Ducati, Yamaha, Honda και Aprilia οι εργοστασιακές θέσεις είτε έχουν κλείσει είτε έχουν πιο δυνατούς «μνηστήρες». Έτσι, πιθανότερος προορισμός φαντάζει μια «καλή» δορυφορική ομάδα, όπως η RNF, που από του χρόνου θα τρέχει με τις μοτοσικλέτες της Aprilia, ή η LCR Honda, οι αναβάτες της οποίας βρίσκονται επίσης υπό αμφισβήτηση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!