Volkswagen ID. Buzz: Πρεμιέρα στην Αστυπάλαια, παρουσία του Πρωθυπουργού

Volkswagen ID. Buzz: Πρεμιέρα στην Αστυπάλαια, παρουσία του Πρωθυπουργού

Volkswagen ID. Buzz: Πρεμιέρα στην Αστυπάλαια, παρουσία του Πρωθυπουργού
Στο πλαίσιο της μετατροπής της Αστυπάλαιας σε «πράσινο και έξυπνο» νησί, το ηλεκτρικό ID. Buzz θα χρησιμοποιείται από τη δημοτική συγκοινωνία.

Ακριβώς ένα έτος μετά την παρουσίαση στην Αστυπάλαια από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Volkswagen Group, Χέρμπερτ Ντις, του προγράμματος «smart & sustainable island», η ελληνική κυβέρνηση και ο γερμανικός όμιλος είναι έτοιμοι να περάσουν στη δεύτερη φάση του προγράμματος.

Οι κ. Μητσοτάκης και Ντις θα παρευρεθούν την προσεχή Πέμπτη 2 Ιουνίου στην «Πεταλούδα του Αιγαίου» - όπως αναφέρεται συχνά η Αστυπάλαια, για τα εγκαίνια της νέας φάσης του προγράμματος δημοτικής συγκοινωνίας. Την εκδήλωση επιβεβαίωσε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Ρόδου Real Voice, ο Δήμαρχος της Αστυπάλαιας, Νίκος Κομηνέας.

Μητσοτάκης Ντις

Στο πλαίσιο της αντικατάστασης του συμβατικού στόλου οχημάτων της Αστυπάλαιας (δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης) με αμιγώς ηλεκτρικά, το Volkswagen ID. Buzz θα χρησιμοποιηθεί μελλοντικά από τη δημοτική συγκοινωνία, για τις μετακινήσεις τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών του νησιού. Το ID. Buzz θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση, όμως θα περάσει ένα διάστημα μέχρι να λανσαριστεί επίσημα στην Ευρώπη και άρα να μπορεί να κυκλοφορεί από το προσωπικό του Δήμου Αστυπάλαιας. Το ηλεκτρικό βαν κατασκευάζεται στο Ανόβερο της Γερμανίας και θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη από το φθινόπωρο, τόσο σε πενταθέσια επιβατική όσο και επαγγελματική έκδοση βαν.

Volkswagen ID. Buzz

Το μήκους 4,71 μέτρων ID. Buzz φέρει ηλεκτροκινητήρα ισχύος 204 ίππων και ροπής 310 Nm, τοποθετημένο στον πίσω άξονα. Ενέργεια λαμβάνει από μπαταρία χωρητικότητας 82 kWh (εκμεταλλεύσιμη 77 kWh). Η ισχύς φόρτισης με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) σε ένα οικιακό wallbox είναι 11 kW. Μέσω μιας υποδοχής CCS, σε σταθμό ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) η ισχύς φόρτισης φτάνει έως και 170 kW. Όταν φορτίζεται με αυτόν τον τρόπο, το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας αυξάνεται από το 5% στο 80% σε περίπου 30 λεπτά. Η μέγιστη ταχύτητα του ID. Buzz περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 145 χλμ/ώρα.

Volkswagen ID. Buzz

Το μεταξόνιο στο επιβατικό ID. Buzz και το επαγγελματικό ID. Buzz Cargo φθάνει τα 2,99 μέτρα, παρόμοιο με αυτό του T6.1, παρά το σημαντικά μικρότερο μήκος. Το πλάτος ανέρχεται σε 1,98 μ. και το ύψος σε 1,94 μ. Η χρήση της πλατφόρμας ΜΕΒ εξασφαλίζει στο ID. Buzz πλούσιους εσωτερικούς χώρους. Στην πενταθέσια επιβατική έκδοση, ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 1.121 λίτρα, χωρίς αναδίπλωση καθισμάτων. Ενώ στο τριθέσιο επαγγελματικό ID. Buzz Cargo, πίσω από το διαχωριστικό υπάρχει χώρος φόρτωσης 3,9 κυβικών μέτρων.

Volkswagen Αστυπάλαια

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!