O πρώτος οδηγός Volkswagen ID.3 στην Αστυπάλαια

O πρώτος οδηγός Volkswagen ID.3 στην Αστυπάλαια

Κώστας Μπιτσικώκος
O πρώτος οδηγός Volkswagen ID.3 στην Αστυπάλαια
Ο Θάνος Παπαγιάννης αντικατέστησε το παλιό του Golf με το αμιγώς ηλεκτρικό ID.3, εκμεταλλευόμενος τα κίνητρα που δόθηκαν στους κατοίκους της Αστυπάλαιας.

Κεντρικός πυλώνας στην μετατροπή της Αστυπάλαιας σε έξυπνο και βιώσιμο νησί είναι η αντικατάσταση του στόλου των οχημάτων με νέα, αμιγώς ηλεκτρικά. Από κοινού με την ελληνική πολιτεία, το Volkswagen Group δίνει κίνητρα στους κατοίκους του νησιού προκειμένου να αποκτήσουν ένα ηλεκτρικό όχημα, αποσύροντας αντίστοιχα ένα παλαιό, συμβατικής τεχνολογίας.

Τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα παραδόθηκαν από τον γερμανικό όμιλο στους κατοίκους της Αστυπάλαιας. Ο Θάνος Παπαγιάννης είναι ο πρώτος ιδιώτης στο νησί που θα οδηγεί το ID.3. Η παραλαβή του compact ηλεκτρικού μοντέλου έγινε στη Χώρα, στο χαρακτηριστικό σημείο, με φόντο τους ανεμόμυλους.

«Η ηλεκτροκίνηση ταιριάζει απόλυτα στην Αστυπάλαια. Οι αποστάσεις είναι μικρές, η κατανάλωση ενέργειας χαμηλή και το δίκτυο φόρτισης είναι πλέον επαρκές. Ελπίζω πραγματικά η Αστυπάλαια να αποτελέσει έμπνευση και για άλλες περιοχές, ώστε να προστατεύσουν το περιβάλλον μέσω της ηλεκτροκίνησης», δήλωσε ο κ. Παπαγιάννης που οδηγούσε έως τώρα ένα Golf τρίτης γενιάς.

Volkswagen ID.3 Αστυπάλαια

Το πρόγραμμα παραδόσεων ηλεκτρικών οχημάτων από το Volkswagen Group περιλαμβάνει το SUV ID.4, το αυτοκίνητο πόλης e-up! και το σκούτερ Seat MÓ. «Η Αστυπάλαια αποτελεί “εργαστήριο” για την μελλοντική κινητικότητα. Το νησί βιώνει την ίδια αλλαγή με την υπόλοιπη Ευρώπη, όμως σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα», σχολίασε ο Μάικ Στέφαν, Head of Business Development του Volkswagen Group.

Οι δράσεις της Volkswagen στην Αστυπάλαια δεν σταματούν στην κυκλοφορία ηλεκτρικών οχημάτων. Πρόσφατα η Kosmocar Volkswagen και ο Δήμος εγκαινίασαν δράση ανακύκλωσης, συλλέγοντας τα εγκαταλελειμμένα οχήματα από το νησί. Το προσεχές καλοκαίρι η Volkswagen θα λανσάρει – σε συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις – υπηρεσίες κοινής χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων (ride sharing και vehicle).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!