WRC, Ράλλυ Πορτογαλίας: O Ροβάνπερα «έκλεψε» τα ηνία (vid)

WRC, Ράλλυ Πορτογαλίας: O Ροβάνπερα «έκλεψε» τα ηνία (vid)
Ανατροπή στην κορυφή της κατάταξης με τον Φινλανδό να έκανε καθοριστικό βήμα για μία ακόμα νίκη!

Σε ράλλυ ενδεχομένως και καθοριστικό για την εξέλιξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2022 εξελίσσεται αυτό της Πορτογαλίας, καθώς ο εντυπωσιακός Κάλε Ροβάνπερα εκτόπισε τον Έλφιν Έβανς από την κορυφή της γενικής κατάταξης και φλερτάρει έντονα με την τρίτη φετινή νίκη του!

Όμως δεν είναι μόνο αυτό – ο Έβανς έχει κάνει τραγικό ξεκίνημα στη σεζόν και δύσκολα θα μπορέσει σε βάθος χρόνου να μπει στο κυνήγι του τίτλου. Και σχεδόν όλοι οι… ενδιάμεσοι, έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα και χάνουν σημαντικό έδαφος έναντι του Ροβάνπερα!

Ας δούμε όμως τι έγινε στις 7 ειδικές διαδρομές του Σαββάτου. Ο Έβανς μπήκε στη μέρα με προβάδισμα 13.6 δευτερολέπτων. Πήρε τις δύο ειδικές διαδρομές του πρωινού σκέλους και κρατιόταν μπροστά από τον teammate του στην Toyota Gazoo Racing.


Όμως το απόγευμα ανήκε στον Κάλε. Πήρε τις δύο πρώτες απογευματινές ειδικές ενώ στο δεύτερο πέρασμα από τη μεγάλη σε μήκος «Amarante», μπορεί να μην έκανε τον καλύτερο χρόνο αλλά επειδή έβγαινε στο δρόμο τέσσερα λεπτά πριν τον ομόσταβλό του, με τη βροχή να πέφτει δυνατά και να «χαλάει» την ειδική, απέκτησε σημαντικό πλεονέκτημα και πέρασε στην κορφή της γενικής.

Ο Έβανς έμεινε 5.7 δευτερόλεπτα πίσω του αλλά καθώς δεν έχει πολλά να χάσει, θα τα παίξει όλα για όλα στις ειδικές της Κυριακής.

Μεγάλη μάχη έχουμε για το χαμηλότερο σκαλί του βάθρου, ανάμεσα σε έναν ακόμα οδηγό της Toyota, τον Τακαμότο Κατσούτα και τον Ντάνι Σόρντο που επανεμφανίζεται με τη Hyundai Motorsport. Ο Ιάπωνας ήταν σε 6 από τις 7 ειδικές ταχύτερος του Ισπανού και έτσι είναι τρίτος, με αέρα 5.7 δευτερολέπτων.

Βέβαια αμφότεροι θα πρέπει να κοιτούν πίσω τους, καθώς ο Τιερί Νεβίλ με το Hyundai i20N Rally1 έρχεται με φόρα. Πήρε δύο θέσεις στη γενική το πρωί και το απόγευμα ψαλίδισε τη διαφορά από τη μάχη του βάθρου στην οποία σίγουρα θα εμπλακεί την Κυριακή.

Αναλυτικά η κατάταξη:
1. Ροβάνπερα, Toyota GR Yaris Rally1, 3:13:46.7
2. Έβανς, Toyota GR Yaris Rally1, +5.7
3. Κατσούτα, Toyota GR Yaris Rally1, +1:50.1
4. Σόρντο, Hyundai i20 N Rally1, +1:55.8
5. Νεβίλ, Hyundai i20 N Rally1, +2:25.9
6. Μπριν, Ford Puma Rally1, +4:00.4
7. Λουμπέ, Ford Puma Rally1, +4:14.7
8. Τάνακα, Hyundai i20 N Rally1, +4:40.9

Το σκέλος της Κυριακής αποτελείται από 5 ειδικές διαδρομές, που απλώνονται σε 48.87 χιλιόμετρα.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!