Formula 1: H Mercedes έκανε πρόβα τις αναβαθμίσεις στη Γαλλία

Formula 1: H Mercedes έκανε πρόβα τις αναβαθμίσεις στη Γαλλία
Η γερμανική ομάδα θέλησε να προετοιμαστεί για τον επόμενο αγώνα της F1, δοκιμάζοντας τις αναβαθμίσεις της στην πίστα.

Το Grand Prix Ισπανίας είναι παραδοσιακά ένας αγώνας όπου οι ομάδες φέρνουν πολύ μεγάλα πακέτα αναβαθμίσεων για τα μονοθέσιά τους. Ο λόγος είναι πως μπορούν να συγκρίνουν άμεσα δεδομένα με τις χειμερινές δοκιμές όπου πραγματοποιήθηκαν πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Μία ομάδα που χρειάζεται άμεσα βελτίωση είναι η Mercedes-AMG Petronas. H γερμανική ομάδα αγωνίστηκε με μία νέα εμπρός και πίσω αεροτομή στον προηγούμενο αγώνα στο Μαϊάμι. Για το Grand Prix Ισπανίας ετοιμάζει ακόμα μία σημαντική αναβάθμιση στην προσπάθειά της να ξεκλειδώσει την πλήρη δυναμική του μονοθεσίου της.

Για το λόγο αυτό πραγματοποίησε εντός της εβδομάδας το δεύτερο filming day της για φέτος. Αυτό πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Πολ Ρικάρ της Γαλλίας υπό άκρα μυστικότητα. Με βάση τους κανονισμούς, οι ομάδες έχουν στη διάθεσή τους μόλις 100 χιλιόμετρα στις ημέρες κινηματογράφησης και τα ελαστικά που χρησιμοποιούν διαφέρουν από αυτά που χρησιμοποιούν στα Grand Prix. Εκεί η Mercedes με οδηγό τον Τζορτζ Ράσελ δοκίμασε ένα νέο πάτωμα στο μονοθέσιό της, μαζί με τις υπόλοιπες αναβαθμίσεις που θα φέρει στη Βαρκελώνη. Ωστόσο επέλεξε μέσω των social media της να μας χαρίσει μία φωτογραφία από το filming day.

Επιπλέον αναμένεται να αγωνιστεί με τη δεύτερη μονάδα ισχύος που με βελτιωμένο λογισμό μπορεί να προσφέρει επιπλέον δύναμη στους Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ. Η αξιολόγηση των δεδομένων από το Μαϊάμι θα τη βοηθήσει να βρει ένα καλό στήσιμο στο πιο κρίσιμο αγωνιστικό τριήμερο μέχρι τώρα στο 2022.

Η Mercedes αμφιβάλλει για το αν ο βασικός σχεδιασμός της W13 είναι ο σωστός και πρόσφατα ο επικεφαλής της, Τότο Βολφ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στο αμάξωμα που είχαν στο πρώτο χειμερινό τεστ στη Βαρκελώνη. Για να γίνει αυτό όμως, πρέπει να κάνουν εξονυχιστικό έλεγχο για το λόγο που δεν λειτούργησε όπως έδειχναν τα δεδομένα στο εργοστάσιο.

Ακολουθήστε όλη τη δράση του Grand Prix Ισπανίας, τον έκτο αγώνα της Formula 1 στο 2022 στο gMotion by Gazzetta με LIVE σε κατατακτήριες και αγώνα.

F1 Ισπανία 2022

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!