Formula 1, Λεκλέρ: «Κάποια στιγμή πίστεψα πως θα περάσω τον Φερστάπεν»

Formula 1, Λεκλέρ: «Κάποια στιγμή πίστεψα πως θα περάσω τον Φερστάπεν»
Ο Μονεγάσκος μίλησε για τη μεγάλη μάχη με τον αντίπαλό του στο κυνήγι του φετινού τίτλου της F1.

Το παρθενικό Grand Prix της Formula 1 στο Μαϊάμι είχε δραματικό φινάλε, καθώς το αυτοκίνητο ασφαλείας μηδένισε τις διαφορές και μας επέτρεψε να δούμε τους δύο διεκδικητές του τίτλου να μάχονται επί 10 γύρους – μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας.

Ο Μαξ Φερστάπεν άντεξε στην πίεση του Σαρλ Λεκλέρ και με τη νίκη του μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά στους 19 πόντους. Προφανώς ο οδηγός της Scuderia Ferrari ήθελε να πάρει κάτι περισσότερο έχοντας πανηγυρίσει την pole position ένα 24ωρο νωρίτερα αλλά δεν τα κατάφερε.

Και στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις αμέσως μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, ανέφερε στον βετεράνο οδηγό αγώνων, Ουίλι Τ. Ριμπς, το λόγο που ηττήθηκε στον αγώνα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

«Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας από σωματικής πλευράς. Δυσκολευτήκαμε με τα ελαστικά μέσης γόμας, ειδικά στο πρώτο stint του αγώνα και το γεγονός πως με προσπέρασε εκεί ο Φερστάπεν, έκανε τον υπόλοιπο αγώνα πολύ δύσκολο. Με τη σκληρή γόμα ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί και προς το τέλος, κάποια στιγμή νόμιζα πως θα τον περάσω τον Μαξ. Σήμερα είχαν το πάνω χέρι από πλευράς ταχύτητας όμως ήταν απολαυστικός αγώνας. Είναι φοβερό να βλέπεις τόσο κόσμο στις κερκίδες και ειδικά τόσους υποστηρικτές της Ferrari. Τους ευχαριστώ για τη στήριξή τους», σχολίασε ο 24χρονος.

Έπειτα, ο οδηγός της Scuderia αναφέρθηκε και στην επόμενη ημέρα. Ο επόμενος αγώνας διεξάγεται σε δύο εβδομάδες στη Βαρκελώνη κι εκεί αναμένεται να δούμε μία σημαντικά αναβαθμισμένη Ferrari F1-75.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε. Η μάχη των αναβαθμίσεων στην πορεία της σεζόν θα είναι πολύ σημαντική και ελπίζω να κάνουμε σημαντικά βήματα προς τα εμπρός από τον επόμενο αγώνα και μετά», τόνισε ο Λεκλέρ.

Σαρλ Λεκλέρ

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!