Το Fisker Ronin θέλει να σπάσει ρεκόρ αυτονομίας ηλεκτρικών μοντέλων

H αμερικανική φίρμα αποκάλυψε τα πλάνα της σχετικά με το επόμενο μοντέλο θα λανσάρει μελλοντικά.

Ο στόλος των αυτοκινήτων της Fisker αναμένεται να μεγαλώσει σύντομα, έπειτα και από την αποκάλυψη του Project Ronin. To αμιγώς ηλεκτρικό grand tourer μοντέλο αποκαλύφθηκε μέσω teaser φωτογραφίας στα social media της εταιρείας και θα είναι το τρίτο μοντέλο της.

Στόχος της Fisker είναι να έχει μεγάλη αυτονομία ώστε να είναι βολικό σε ταξίδια μίας οικογένειας για μεγάλες αποστάσεις. Οι μηχανικοί της θα χρησιμοποιήσουν τα πιο προηγμένα ελαφριά εξαρτήματα, ενώ εκτός από την αυτονομία θα εστιάσουν ιδιαίτερα στην απόδοση και τη συνολική οδηγική εμπειρία. Θα διαθέτει ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, ενώ ο σχεδιασμός των μπαταριών θα ενσωματώνεται με το σασί του μοντέλου.

Ο CEO της Fisker, Χένρι Φίσκερ μίλησε για το Project Ronin: «Ο στόχος μας είναι να θέσουμε νέο ρεκόρ αυτονομίας για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Παράλληλα θέλουμε αυτό να συνδυαστεί με υψηλού επιπέδου απόδοση. Το Project Ronin θα αναδείξει τις δυνατότητές μας στη μηχανική τη μονάδα ισχύος και τη δύναμη του λογισμικού».

Ο Φίσκερ αποκάλυψε πως το Project Ronin θα αποκαλυφθεί τον Αύγουστο του 2023, ενώ η παραγωγή του θα ξεκινήσει το δεύτερο μισό του 2024. Το μοντέλο θα πλαισιώσει το SUV Ocean και το crossover Pear στην γκάμα της εταιρείας.