Fisker Ocean: Στη Βαρκελώνη έκανε πρεμιέρα το ηλεκτρικό SUV (vid)

Fisker Ocean: Στη Βαρκελώνη έκανε πρεμιέρα το ηλεκτρικό SUV (vid)
Η παραγωγή του πενταθέσιου οικογενειακού SUV, ισχύος έως 550 ίππων, θα αρχίσει τον Νοέμβριο στην Αυστρία.

Η έκθεση ηλεκτρονικών ειδών Mobile World Congress, που διεξάγεται από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου στη Βαρκελώνη, φιλοξένησε την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του Fisker Ocean. Η αμερικάνικη εταιρεία άνοιξε πρόσφατα στο Μόναχο το πρώτο της γραφείο επί ευρωπαϊκού εδάφους, θέλοντας να κινηθεί στα... χνάρια της Tesla. Στα σχέδιά της είναι να αποκτήσει σύντομα παρουσία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

To Ocean είναι ένα πενταθέσιο οικογενειακό SUV, με μήκος 4,78 μέτρα και ισχύ έως 550 ίππους. Η παραγωγή του θα αρχίσει τον Νοέμβριο του 2022, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εργοστάσιο της Magna στην Αυστρία. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι παραδόσεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική. Ήδη στο εργοστάσιο της Magna έχει αρχίσει η κατασκευή 47 πρωτότυπων Ocean, για τη διεξαγωγή των απαραίτητων δοκιμών.

Fisker Ocean

Η βασική έκδοση Sport με αυτονομία 400 χλμ. κοστίζει 41.560 ευρώ στη Γερμανία, ενώ η κορυφαία Extreme, με δύο ηλεκτρικά μοτέρ για τετρακίνηση και μεγάλη μπαταρία για αυτονομία άνω των 560 χλμ., κοστίζει από 57.000 ευρώ. Η εργοστασιακή εγγύηση για την μπαταρία ανέρχεται σε 10 έτη ή 160.000 χλμ. Στο εσωτερικό του Ocean κυριαρχεί η τεράστια οθόνη αφής 17,1 ιντσών, η οποία μάλιστα περιστρέφεται!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!