Formula E, Μονακό: «Πρίγκιπας» Φαντούρν

Formula E, Μονακό: «Πρίγκιπας» Φαντούρν
Ο οδηγός της Mercedes-EQ κατέκτησε την πρώτη φετινή νίκη του στο πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων.

Έξι αγώνες, πέντε διαφορετικοί νικητές στη σεζόν 2021/2022 της Formula E, η οποία εξελίσσεται και φέτος σε ένα συναρπαστικό και γεμάτο ανατροπές πρωτάθλημα. Στους δρόμους του Πριγκιπάτου του Μονακό, αυτός που πανηγύρισε ήταν ο Στόφελ Φαντούρν της Mercedes-EQ.

Ο Βέλγος πρώην οδηγός της Formula 1, εκμεταλλεύτηκε την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας και κατάφερε να εκτοπίσει από την κορυφή των pole man και νικητή των δύο αγώνων στους δρόμους της Ρώμης, Μιτς Έβανς της Jaguar.

Formula E Μονακό

Όταν βρέθηκε μπροστά ο οδηγός της Mercedes-EQ δεν κοίταξε ξανά πίσω, δεν επηρεάστηκε από τα υπόλοιπα απρόοπτα και είδε πρώτος την καρό σημαία, σε ένα αποτέλεσμα που τον τοποθέτησε και στην κορυφή της βαθμολογίας. Με την ομάδα του να είναι εκείνη που δείχνει το δρόμο και στους κατασκευαστές.

Ο Έβανς επέδειξε ξανά εντυπωσιακή ταχύτητα αλλά ήταν άτυχος. Παρ’ όλα αυτά, έχει εδραιωθεί στην τετράδα οδηγών που έχει ξεφύγει βαθμολογικά και την οποία συμπληρώνουν οι δύο οδηγοί που τερμάτισαν πίσω του.

Formula E Μονακό

Ο πρώην οδηγός της F1 αλλά και πρωταθλητής της Formula E, Ζαν-Ερίκ Βερν της DS TECHEETAH, συμπλήρωσε το βάθρο για τρίτη φορά φέτος. Μάλιστα, ο Γάλλος είναι ο μοναδικός οδηγός που έχει βαθμολογηθεί σε όλους τους αγώνες φέτος.

Και πίσω του ήταν ο Ρόμπιν Φράινς της Envision Racing, στην τετράδα που ξεχώρισε στο Μονακό, ξεχωρίζει και στη βαθμολογία.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Formula E Μονακό

Αναλυτικά η βαθμολογία των οδηγών:

Formula E Μονακό

Αναλυτικά η βαθμολογία των κατασκευαστών:

Formula E Μονακό

Επόμενη στάση της σεζόν 2021/2022 για τη Formula E, είναι το Βερολίνο στη Γερμανία. Εκεί, στις 14 και 15 Μαΐου διεξάγονται ο έβδομος και ο όγδοος γύρος της σεζόν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!